Tijdens het NBK. Foto: Akkelien Reitsma
Tijdens het NBK. Foto: Akkelien Reitsma

Weer volop brassbands in ZIMIHC theater Zuilen tijdens EBK Try-out weekend

  Cultuur

ZIMIHC presenteert in het weekend van 20 en 21 april alweer voor de vijfde keer het EBK Try-out weekend in ZIMIHC theater Zuilen.

UTRECHT - De Belgische kampioen Brassband Willebroek en de Nederlandse kampioen Provinciale Brassband Groningen spelen een laatste try-out voor ze afreizen naar het Europees Brassband Kampioenschap 2019 in Montreux (Zwitersland). Zij worden geflankeerd door orkesten uit de regio Utrecht.

De kampioenen Brassband Willebroek en Provinciale Brassband Groningen spelen zowel het verplichte als het vrije werk wat zij moeten spelen op het kampioenschap in Montreux. Het verplichte werk, Dear Cassandra (Concerto for Brass Band No. 14) by Ludovic Neurohr, is geschreven in opdracht van de Swiss Brass Band Association. 

Orkesten uit de regio

Naast Brassband Willebroek speelt op zaterdag ook de Koninklijke Brassband Utrecht. Dit meer dan 100 jaar oude orkest werd onlangs nog geroemd om zijn kleurrijke geluid en de goede repertoirekeuze en programma opbouw. Naast de Provinciale Brassband Groningen is vijfvoudig Nederlands Kampioen Brassband Schoonhoven te horen. Zij spelen het repertoire wat zij ook spelen op het komende Surventobrass evenement in juni 2019.
De presentatie is in handen van Lies Rubingh.

Programma

Datum: zaterdag 20 april 20.00 uur
Orkesten: Brassband Willebroek & Koninklijke Brassband Utrecht
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen
Toegang: €12,50 en kinderen t/m 12 jaar €5,-
Datum: zondag 21 april 15.30 uur
Orkesten: Provinciale Brassband Groningen & Brassband Schoonhoven
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen
Toegang: €12,50 en kinderen t/m 12 jaar €5,-


Utrechtblaast

Het EBK try out Weekend is een initiatief van ZIMIHC als spin off van het European Brass Band Championship wat ZIMIHC in 2018 organiseerde binnen het programma Utrecht Blaast. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Utrecht Blaast ook op www.utrechtblaast.n

Meer berichten