Pop-up concert door 180 kinderen op het Jaarbeursplein

  Cultuur

UTRECHT - Al 25 jaar verrast het Domstad Jeugd Orkest met meeslepende muziek, gespeeld door muzikanten van 8 tot 18 jaar. Van beroemde soundtracks tot hedendaagse composities en de echte klassieken: het Domstad Jeugd Orkest is van alle markten thuis en speelt overal in de stad. Daarnaast zorgt het orkest voor spelplezier en laat het kinderen en jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Dat is reden voor een feestjaar, met optredens op verrassende plekken en een spetterende finale in TivoliVredenburg in januari 2020. Maar we trappen het feest af aanstaande 29 maart, om 16.15 uur, op het Jaarbeursplein. Met taart en felicitaties van cultuurwethouder Klein en natuurlijk prachtige muziek, gespeeld door het orkest op volle sterkte: 180 kinderen en jongeren!

Het Domstad Jeugd Orkest bestaat uit vier orkesten, van oplopend niveau, van een ‘instaporkest’ voor jonge strijkers tot een volwaardig symfonie-orkest met scholieren uit de hoogste klassen van de middelbare school. Oud-leden vind je overal in de muziekwereld. Elk orkest heeft een eigen professionele dirigent en een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alles soepel loopt. Het orkest is er voor ieder kind uit Utrecht en omgeving, dat strijkt, blaast of slagwerk speelt. Unieke cultuureducatie, juist nu een belangrijke speler op dat gebied, UCK, verdwijnt uit de stad.

Tenslotte, voor in de agenda alvast: op 4 mei speelt het DJO bij de Dodenherdenking in Tuindorp, op 10 mei bij de opening van het gerenoveerde Stadhuis en op 10 juni, Tweede Pinksterdag, verzorgt het orkest overal in de stad pop-up-concerten! En in januari voert het DJO een speciaal gecomponeerd stuk van Tim Kliphuis uit, in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Kijk voor het complete lustrumprogramma op www.domstadjeugdorkest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden