Foto: Berlinergarten

Nieuw festival Berliner Garten brengt Utrecht in Berlijnsferen

  Cultuur

Nieuw festival Berliner Garten brengt Utrecht in Berlijnsferen. Van rondstruinen op vintage markt Le Bazarre tot bijwonen kleurrijke vliegerdemonstratie. UTRECHT – RAUM organiseert op zondag 7 april een gratis buitenfestival met 'het beste van Berlijn'. Het evenement Berliner Garten staat in het teken van de open en ongedwongen sfeer van de Duitse hoofdstad. Bezoekers kunnen langs de kraampjes op de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre struinen, meedansen tijdens een workshop Dabke en een grootse vliegerdemonstratie aanschouwen. Waarom Berlijn? Voor RAUM is deze stad hét voorbeeld van een sociaal en dynamisch stadsleven, waar de pleinen, parken en straten volop worden gebruikt door de bewoners van de stad.

Over Berliner Garten
Berliner Garten is de eerste editie van een terugkerend buitenfestival dat experimenteert met allerlei moois dat Berlijn te bieden heeft. Het evenement vindt elk kwartaal - geheel toepasselijk - plaats op het Berlijnplein in Utrecht waar RAUM gevestigd is. Deze plek is voor iedereen open en toegankelijk en staat in het teken van ervaren, ontmoeten en meemaken. RAUM wil met het gratis event Berliner Garten een extra impuls geven aan het (nieuwe) stadsleven in Leidsche Rijn.

Een vast onderdeel van het festival is de Utrechtse markt Le Bazarre. Daar vind je tijdens Berliner Garten tal van kramen met vintage, design en streekproducten. Daarnaast is er ieder kwartaal een klassieke biertuin met weizenbier, borrelhapjes en lange bierbanken. De rest van het programma verschilt per keer, want tijdens en na iedere editie bepalen bezoekers zelf welke 'Berlijnse' activiteiten zij de volgende keer willen terugzien.

Het programma
Voor zondag 7 april staat onder meer een workshop Dabke gepland door Dreaming of Syria. Een traditionele, feestelijke volksdans die in het Midden-Oosten wordt beoefend en geïnspireerd is op de jaarlijkse parade Karneval der Kulturen in Berlijn. Jonge bezoekers kunnen hun energie en creativiteit kwijt in het bouwen van een hut in de Bauspielplatz. Daarnaast staat ook een vliegerdemonstratie op het programma. Deze show is gebaseerd op Das Festival der Riesendrachen, waarbij kunstenaars uit heel Europa bijeenkomen in het Berlijnse stadspark Tempelhof om hun vliegende creaties te tonen. Tot slot kunnen de bezoekers één van de windpakken ervaren die de Amsterdamse kunstenaar Clarinde Wesselink heeft ontworpen. Wesselink laat zich inspireren door de onbegrensde creatieve ruimte die ze als performance artist in Berlijn ervaart. Meer informatie over het programma? Klik hier.

Berlijn als inspiratiebron
Geen stad in Europa is zo groen en gericht op het publieke stadsleven als Berlijn. Het verbindt mensen met al haar markten, biergartens, openluchtbioscopen, optochten en festivals in de buitenlucht. De vele ontmoetingsplekken brengen mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact. Berlijn kenmerkt zich door haar openheid, samenzijn en creativiteit. De Duitse hoofdstad vormt voor RAUM een inspirerend voorbeeld van een succesvol publiek stadsleven.

Over RAUM
RAUM is gevestigd in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo'n korte tijd, zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events brengt RAUM alledaagse en minder alledaagse stedelijke thema's naar publiek. Het zijn grote thema's die in Leidsche Rijn spelen maar ook in andere steden: de toekomst van ontmoeting, eigenaarschap en data. Bij RAUM ervaar, onderzoek en maak je mee via kunst en design. Zo geeft RAUM samen met publiek vorm aan de toekomst van het stadsleven. www.raumutrecht.nl  
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden