Feestelijk lustrumconcert Orkest van Utrecht

  Cultuur

Het Orkest van Utrecht viert feest! Ter ere van haar 25-jarig bestaan organiseert ze dit jaar 6 concerten verspreid over 3 weekenden in maart, juni en november.

UTRECHT - Er wordt een selectie gespeeld van prachtige werken uit eerdere concerten mét topsolisten die de sterren van de hemel spelen. Om te beginnen laten we u zaterdagavond 30 maart, 20.15 uur (Opstandingskerk, Woerden) en zondagmiddag 31 maart, 15.00 uur (Tuindorpkerk, Utrecht) graag horen waar het Orkest van Utrecht in haar 25-jarig bestaan in CRESCENDO qua artistiek niveau naartoe is gegroeid.

Crescendo!

Thema van het lustrumjaar is CRESCENDO, dat groeien betekent. Voor het Orkest van Utrecht houdt dit in steeds mooier, groter en romantischer. In de stijl van het Orkest van Utrecht vieren we ons lustrum graag samen, met elkaar én met u. Ieder concert heeft een eigen feestelijk karakter in de vorm van een lekkere verrassing (maart), een uniek duet van muziek en chocola i.s.m. chocolatier Peter van der Griend (juni) en - op de top van het CRESCENDO - een feestelijke borrel met gastoptreden van onze bekende Utrechtse comedian Jeroen Pater.

Programma

Tijdens de concertserie duiken we bij ieder concert dieper de romantiek in. We beginnen de serie in maart met werken van Strauss, Schubert en Beethoven, waarbij de componisten zich net beginnen te profileren. Zo schreef Strauss zijn Serenade op 17-jarige leeftijd en Schubert op 19-jarige leeftijd!

De blazers van het Orkest van Utrecht bijten de spits af met de Serenade van Richard Strauss. Deze eendelige Serenade is een charmant, bijna Mendelssohn-achtig werk met een verfijnde instrumentatie en prachtige melodieën. De Tragische Symfonie van Franz Schubert begint met een sonate, gevolgd door een zangerig middeldeel en eindigt met een snelle finale. Het 3e pianoconcert van Beethoven zit boordevol toentertijd vernieuwende elementen en prachtige pianosolo's. Wim Verschuren is onze topsolist tijdens ons eerste lustrumconcert. Hij studeert aan het Conservatorium van Rotterdam en heeft al eerder succesvol met het Orkest van Utrecht samengespeeld tijdens het jaarlijkse familieconcert (2014).

Orkest van Utrecht

Het Orkest van Utrecht is een symfonieorkest bestaande uit ruim 40 enthousiaste en gevorderde amateurmusici met de ambitie op hoog niveau te musiceren. Sinds 2012 staat het orkest onder leiding van Michiel van Vliet. Het Orkest van Utrecht is de afgelopen 25 jaar in CRESCENDO gegroeid. In ledental, in de verbinding met de stad Utrecht en vooral ook in muzikaal opzicht. Ter ere van het 25-jarig bestaan speelt het Orkest van Utrecht een selectie van muziekwerken die het de afgelopen 25 jaar heeft gespeeld. De concerten zijn 30/31 maart, 23/23 juni en 23/24 november 2019. U kunt ieder concert apart bezoeken, of gebruik maken van een speciaal lustrum passe-partout. Bij een passe-partout (of 3 losse kaartjes) ontvangt u een leuke verrassing!

Voor meer informatie: www.orkestvanutrecht.nl

Meer berichten