Foto: Eigen foto

Unieke culturele samenwerking in Spoorwegmuseum

  Cultuur

Op 29 juni start in het Spoorwegmuseum de tweede editie van 'Het leukste reisje van Nederland'. Zeven verschillende culturele instellingen verzorgen in het Spoorwegmuseum een inspirerend programma rond het thema 'reizen'.

UTRECHT - De eerste partners voor 2019 zijn inmiddels aangesloten. Het Nederlands Militair Museum, Beeld en Geluid en Rijksmuseum van Oudheden zullen ieder een 'bestemming' verzorgen. 'Het leukste reisje van Nederland' is te bezoeken van 29 juni t/m 7 juli. Alle informatie is te vinden op www.hetleukstereisjevannederland.nl.


Reizen is veel meer dan je verplaatsen van a naar b. Bij reizen hoort avontuur, ontdekken, plezier. Dat is het uitgangspunt van 'Het leukste reisje van Nederland'. Vorig jaar organiseerde het Spoorwegmuseum dit evenement voor het eerst, 15.000 bezoekers lieten zich vermaken met dans, film, theater en muziek. Dit jaar wordt het programma in het Spoorwegmuseum ingevuld in samenwerking met nieuwe culturele partners, waaronder het Nederlands Militair Museum, Beeld en Geluid en Rijksmuseum van Oudheden. Een mooie kans om onder één dak kennis te maken met verschillende culturele bestemmingen. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een paspoort en kunnen op alle bestemmingen een stempel halen. Een vol paspoort geeft toegang tot de bijzondere eindbestemming. Het leukste reisje van Nederland 2018.

Meer berichten