Vergeet niet te zingen: een muziekproeverij over dementie

  Cultuur

Dat muziek veel kan betekenen voor mensen met dementie is geen geheim. Zangeres en trainer Maartje de Lint is gespecialiseerd in het zingen met dementerenden. Op vrijdag 15 maart vertelt ze in ZIMIHC theater Zuilen over haar bijzondere ervaringen tijdens de Muziekproeverij.

UTRECHT - De Muziekproeverij van 15 maart gaat over de nieuwe voorstelling Vergeten. Hierin wordt het publiek meegenomen in het hoofd van iemand met dementie. Het idee kwam van Tido Visser, algemeen directeur van het Nederlands Kamerkoor, die zijn vader verloor aan de gevolgen van dementie. De teksten in Vergeten zijn geschreven door Erik de Jong, alias Spinvis.

Utrecht Zingt
In het kader van Utrecht Zingt, een programma dat samen zingen in Utrecht promoot en ondersteunt, organiseert ZIMIHC samen met het Nederlands Kamerkoor vier Muziekproeverijen. In elke Muziekproeverij staat een concert van het Nederlands Kamerkoor centraal dat te bezoeken is in TivoliVredenburg. Door middel van live muziek, workshops en interviews krijg je een kijkje in de keuken bij het Nederlands Kamerkoor.

Waar en wanneer:
Vrijdag 15 maart, 10.00-11.30 uur, Muziekproeverij Vergeten, een programma rond dementie.
ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL, Utrecht

Aanmelden:
Toegang is gratis, wel graag van tevoren even aanmelden via deze link.

Meer berichten