Foto: Guido Pijper

Bibliotheek Utrecht viert 'Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar'

  Cultuur

Rupsje Nooitgenoeg is jarig en wordt 50 jaar! Dit wordt gevierd in de bibliotheek. Op zondag 17 maart in de Centrale Bibliotheek, van 10.00 tot 12.00 uur en van 11.00 tot 13.00 uur.

UTRECHT - Dit wereldberoemde hongerige rupsje is bekend uit het prentenboek van Eric Carle. Het boek is vertaald in 65 talen en er zijn al ruim 50 miljoen exemplaren van verkocht. Reden genoeg voor een feestje. Het verhaal van het hongerige Rupsje is al 50 jaar lang een mooi en fris verhaal, met een verrassend slot. Wat een prachtige vlinder komt er elke keer weer tevoorschijn op de laatste pagina's! Drie generaties, opa's, oma's, ouders en kinderen zijn met dit verhaal grootgebracht. Op het verjaardagsfeestje kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar naar een preview van de theatershow, een schilderij maken, zingen, taart versieren of op de foto.

Familievoorstellingen

Op dit moment toert de familievoorstelling 'RupsjeNooitgenoeg' langs de Nederlandse theaters. Speciaal voorde Bibliotheek Utrecht maakte Just4Kids samen met Mark van Ierssel een voorproefje van deze kleurrijke voorstelling.


Je kunt ook een mooi verjaardagslied maken voorRupsje Nooitgenoeg. Samen met theatermaaksterHannah Borst van Ziezustheaterga je zingen en kleine muziekinstrumentjes bespelen. Je kunt je ook verkleden als rups of vlinder en in de wereldduiken van Rupsje Nooitgenoeg. VerhalenvertellerPeter Faber leest het verhaal voor en beeldt het verhaal uit samen met alle kinderen.

Taart, verven en op de foto

Samen met acteur Edo Brunner maken - en eten! - de kinderen een reusachtige feesttaart met daarin alles wat Rupsje lekker vindt. Met vingerverf maken ze hun eigen Rupsje Nooitgenoeg schilderij en ze kunnen met Rupsje op de foto. En natuurlijk wordt het boek ook nog voorgelezen!

Verjaarsdagsvlaggetjes versieren

Bij alle Bibliotheken in Utrecht liggen speciale felicitatievlaggetje klaar. Versier of kleur jouw vlag en lever 'm weer in voor vrijdag 15 maart. Alle ingeleverde kaarten komen aan een vrolijke vlaggenlijn te hangen in de Bibliotheek. En wie weet win jij zelfs een mooie prijs met jouw vlaggetje!

Het Rupsje Nooitgenoeg Verjaardagsfeest is voor kinderen van 2 â€" 6 jaar en hun (groot)ouders. Op zondag 17 maart van 10.00 -12.00 uur én van 11.00 tot 13.00 uur in de Centrale Bibliotheek. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek, een kaartje kost 8 euro en 6 euro voor Bibliotheekleden.

Je vindt alle informatie en kaartjes op www.bibliotheekutrecht.nl/rupsje

Meer berichten