Foto: Bibliotheek Utrecht

Hoe lees, kijk en luister ik..... in Utrecht!

  Cultuur

Wil je eens snuffelen aan 'serieuze kunst' maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de reeks Dat is de kunst! zeker wat voor jou. In zes workshops doen vakmensen en cultuurliefhebbers van de Bibliotheek Utrecht, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en de Kunstuitleen een boekje open over een kunstvorm.

22 februari Tivoli Vredenburg: Hoe luister ik naar klassieke muziek?

Wat is het nou eigenlijk klassieke muziek en waar begin je met luisteren? Hoe heeft klassieke muziek de hedendaagse popmuziek beïnvloed? Met een biertje in je hand en een koptelefoon op je hoofd word je in Park 6 in TivoliVredenburg meegenomen door de wereld van klassieke muziek en leer je met nog meer plezier en kennis te luisteren naar de wondere wereld van Bach, Mozart en Beethoven.

7 maart de Centrale Bibliotheek: Hoe lees ik poëzie?

Is poëzie moeilijk? Zijn gedichten altijd ingewikkeld? Wil je leren hoe je gedichten leest en interpreteert? Kom dan naar de workshop 'Hoe lees ik poëzie?', 7 maart in de Centrale Bibliotheek. Dichter Baban Kirkuri helpt je gedichten beter te begrijpen; Marloes Robijn laat je poëzie echt voelen. Een sneldichter sluit de workshop in stijl af met een samenvatting van de avond.

21 maart de Centrale Bibliotheek: Hoe lees ik literatuur?

Waarom schopt de ene literaire roman het tot literaire klassieker en de andere niet? Je ontdekt het in de workshop 'Hoe lees ik literatuur?' 21 maart in de Centrale Bibliotheek. Sander Bax vertelt over een aantal klassiekers in de wereldliteratuur, wat maakt deze boeken zo bijzonder? Daarna ga zelf fragmenten uit klassiekers analyseren. Doe ook mee aan de test en ontdek op welke klassieke literaire held jij lijkt!

4 april: Hoe kijk ik naar hedendaagse kunst?

Wat zie ik eigenlijk? Wat is hier zo bijzonder aan? Hoe kijk je eigenlijk naar hedendaagse kunst? Een expert van de Kunstuitleen Utrecht vertelt je er meer over in het kunstcollege 'Hoe kijk ik naar hedendaagse kunst?' in de Centrale Bibliotheek op 4 april.

18 april Hekmanfoyer Stadsschouwburg Utrecht: Hoe kijk ik naar (muziek)theater?

In de workshop 'Hoe kijk ik naar muziektheater?' laat Ewout Ganzevoort je kennismaken met de geschiedenis en de verschillende vormen van muziektheater. Je ervaart welke invloed muziek kan hebben op wat er op het toneel gebeurt en hoe de betekenis van tekst erdoor kan worden ondersteund.

3 mei in TivoliVredenburg: Hoe luister ik naar jazz?

Jazz ingewikkeld? Alleen voor bepaalde types? In deze workshop in Park 6 TivoliVredenburg leer je met meer plezier en kennis luisteren naar jazz. Lekker met een drankje in je hand en een koptelefoon op je hoofd.

Prijs per workshop is 5 euro inclusief een drankje. Meer informatie en reserveren bij de deelnemende instellingen.

Meer berichten