Utrechtse band Daphne presenteert nieuwe EP in Molen de Ster

  Cultuur

De Utrechtse formatie Daphne presenteert zaterdag 23 februari haar debuut EP in Molen de Ster.

UTRECHT - Daphne is een modern folktrio dat de luisteraar weet te betoveren met krachtige driestemmige samenzang en schrijnend mooie teksten. Port of Call verzorgt het voorprogramma. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 8,50 euro. Molen de Ster is te bereiken via de brug aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.

Daphne bestaat uit Gabriël Harmsen (gitaar en zang), Sara Tompkins (zang) en Suze Terwisscha (zang) en is vernoemd naar een verdwaalde zeehond die ooit rondzwom in de Utrechtse grachten.

Verdwaald is Daphne echter zeker niet: sinds de leden elkaar ontmoetten op het Utrechts Conservatorium en elkaar vonden in hun liefde voor folkmuziek, hebben ze een eigenzinnig repertoire opgebouwd. Naast folk zijn ook invloeden van jazz, blues en country te horen. De karakteristieke sound van Daphne wordt grotendeels bepaald door virtuoos akoestisch gitaarspel en krachtige driestemmige samenzang, die de poëtische, verhalende teksten perfect ondersteunen.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de debuut EP en is de line-up uitgebreid met bas, drums en strijkers. Het resultaat is een kunstwerkje, waarop op ontroerende wijze herkenbare thema's als onzekerheid, rusteloosheid en hartenpijn worden bezongen.

Port of Call
Port of Call is een soloproject van Pieter van Vliet. Na enkele jaren van omzwervingen in Canada en Europa met Folk Road Show, keert hij in 2019 weer terug met een nieuw solo-album genaamd Clear Memories: een verzameling herinneringen aan heldere zomermiddagen in Katwijk, beschonken avonden in langs de Amsterdamse grachten en uiteraard slapeloze nachten in de binnenstad van Den Haag. Port of Call doet bij vlagen denken aan het werk van Will Oldham, Jeff Mangum en Phoebe Bridgers.
 

Meer berichten