Miljoen voor uitbreiding nijntje museum

  Cultuur

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verraste de BankGiro Loterij de directie van het Centraal Museum Utrecht met een donatie van een miljoen euro voor de verbouwing van het nijntje museum.

UTRECHT - Daarnaast draagt ook Mercis bv een miljoen euro bij aan de uitbreiding van het museum.

Sinds de opening in 2016 heeft het museum voor peuters en kleuters alle verwachtingen overtroffen. Marco Grob, zakelijk directeur: "Het nijntje museum is zeer succesvol, we zijn vaak uitverkocht. We zijn daarom ontzettend blij dat Mercis bv en de BankGiro Loterij ons nu opnieuw ondersteunen en dat we daarmee het museum kunnen vergroten. In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden.'

Het nieuwe museum krijgt er vijfhonderd vierkante meters bij. Er komt meer tentoonstellingsruimte, de ruimte voor garderobe en buggy's kan worden uitgebreid en de routing voor bezoekers in het museum wordt verder verbeterd. Het museum kan daarmee nog meer kinderen en hun begeleiders verwelkomen. Met de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij en Mercis bv zijn nu belangrijke stappen gezet in het mogelijk maken van deze plannen. 

Recordbedrag van vele miljoenen
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een recordbedrag van vele miljoenen naar culturele instellingen in Nederland. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 verdeelt en welke instellingen tot de gelukkigen behoren. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek. 
 
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij.

Mercis bv
Mercis bv werd opgericht om namens Dick Bruna zijn zaken te behartigen. Sinds 1971 bewaakt Mercis wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna en tot op de dag van vandaag beheert en exploiteert Mercis alle rechten op het tweede gebruik van zijn illustraties. Mercis Publishing bv is sinds 1995 de uitgeverij van de Nederlandse boeken van Dick Bruna, begeleidt de totstandkoming van de andere boekproducten en coördineert de uitgave van alle boeken in het buitenland. Inmiddels zijn de boeken van Dick Bruna door de jaren heen in meer dan 50 talen verschenen. Mercis Media bv houdt zich bezig met de ontwikkeling van media-gerichte producten zoals cd's, dvd's, musicals en de tv-series. 
 

Meer berichten