Foto: Janine Guijt

Weekendtips

  Cultuur

Superleuk, wonen in de stad. Maar wat is er toch elke keer weer belachelijk veel te doen. En alles lijkt soms even leuk. Wat moet je nou kiezen? Geen nood, er komt hulp uit onverwachte hoek.

Janine Guijt van www.indebuurt.nl/utrecht helpt graag de beste keuze te maken. Zij tipt speciaal voor de lezers van het Stadsblad de leukste uitjes voor komend weekend in Utrecht.

1) Fier Belgisch Bier

Bier drinken in de kerk, dat doe je natuurlijk bij Belgisch Biercafé Olivier. Maar op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari kun je ook in de Janskerk lekkere pintjes drinken. Het Streekbierfestival organiseert - samen met Olivier - een heel fijn bierfestival: Fier Belgisch Bier. Tijdens dit weekend strijken bekende en minder bekende Belgische brouwerijen neer in de Janskerk om je hun beste brouwsels te laten proeven. Een kaartje kost €26,50 en hiervoor krijg je entree tot de kerk, vijf muntjes, een biermenu boekje en een proefglas.

Kijk voor meer informatie op www.belgischbierfestivalutrecht.nl.

2) Gluren bij de Buren

Op 10 februari wordt Gluren bij de Buren voor de vierde keer georganiseerd in Utrecht. Het idee is simpel: lokale muziekmakers treden op in woonkamers. Gewoon bij Utrechters thuis dus. Als bezoeker kan je zelf een route uitstippelen langs de verschillende optredens.

Meer info en het hele programma vind je op www.glurenbijdeburen.nl/

3) 30 Seconds Toernooi

Maak jij iedereen in tijdens een 30 Seconds? Dan moet je op vrijdag 8 februari naar het Filmcafé, want daar wordt een heus toernooi rondom het razendpopulaire bordspel georganiseerd. Er is plaats voor 25 teams van drie personen en er worden twee rondes gespeeld. Het winnende team krijgt een bierpakket en cocktails. De avond begint om 19.00 en duurt tot 23.00 uur. Daarna kun je meteen door naar de afterparty in Filmcafé die tot 04.00 uur duurt.

Meer info vind je op www.facebook.com/Filmcafe.nl

Uittips

Interesse in meer inspirerende verhalen uit Utrecht? Ga dan naar de website van onze collega's van indebuurt.nl:

www.indebuurt.nl/Utrecht

Meer berichten