Boek over omroepconcerten in Utrecht

  Cultuur

Utrecht Ter ere van 40 jaar omroepseries in (Tivoli)Vredenburg stelde Clemens Romijn in opdracht van AVROTROS een boek samen over de geschiedenis van de omroepconcerten in Utrecht. Leve(n)de Muziek! 40 jaar omroepconcerten in Vredenburg 1979-2019 wordt op vrijdag 8 februari voorafgaand aan het AVROTROS Vrijdagconcert gepresenteerd.

Sinds Muziekcentrum Vredenburg in 1979 zijn deuren opende, spelen de omroepensembles een belangrijke rol in de Utrechtse concertzaal. In Leve(n)de muziek! wordt deze rijke geschiedenis beschreven. Het boek bevat onder andere interviews met (oud)programmeurs, verhalen over de ensembles en een overzicht van de verschillende concertseries die de omroepen de afgelopen 40 jaar in Utrecht organiseerden. Het boek wordt op 8 februari om 19.30 uur tijdens de inleiding van het AVROTROS Vrijdagconcert gepresenteerd in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Dirigent Edo de Waart zal het eerste exemplaar van Leve(n)de Muziek! in ontvangst nemen uit handen van Roland Kieft, directeur van Stichting Omroep Muziek. Edo de Waart was de eerste dirigent die in 1979 op de bok van de Grote Zaal stond. Na de boekpresentatie leidt De Waart het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest (waar hij sinds 2005 eredirigent is) tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert met de wereldpremière van Willem Jeths' Du bist älter, du bist neuer.

Dit AVROTROS Vrijdagconcert wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO Radio 4 en is terug te luisteren via www.nporadio4.nl/concerten.

Meer berichten