Foto: Filmtheater 't Hoogt

Record bezoekersaantal 't Hoogt: ruim 79.000

  Cultuur

2018 was een uitzonderlijk jaar voor filmtheater 't Hoogt, want er is afscheid van de locatie in de binnenstad genomen en er kwamen ruim 10.000 bezoekers meer dan het jaar daarvoor. Het eerste filmtheater van Nederland heeft vorig jaar ruim 79.000 bezoekers mogen ontvangen, het hoogste aantal ooit.

UTRECHT - Het afgelopen jaar zijn er meer records gebroken: oktober was de best bezochte maand sinds de oprichting, het aantal deelnemers aan educatieve activiteiten is meer dan verdubbeld.

De afgelopen jaren laten een forse opwaartse trend zien; in 2016 wisten 59.000 bezoekers 't Hoogt te vinden en in 2017 waren dat er 69.000. Er hebben in 2018 ruim 5.000 leerlingen deelgenomen aan een van de educatie programma's. "Wij proberen alle leerlingen meer te leren over de kracht van media en wij brengen ze daarnaast de liefde voor film bij", vertelt directeur Rianne Brouwers. "In 2019 gaan wij verder met het verdiepen en uitbreiden van de samenwerkingen met scholen en educatieve partners."

't Hoogt On Tour

In 2019 gaat 't Hoogt op tournee met filmvertoningen op diverse locaties in de stad. Op specifieke locaties selecteert en programmeert 't Hoogt On Tour unieke films, documentaires en klassiekers die aansluiten bij die plek.
De eerste On Tour-locaties zijn bekend: ZIMIHC Stefanus, Metaal Kathedraal en De Nijverheid. In de loop van het jaar komen hier nog meer locaties bij.

Meer berichten