Jeroen uit Utrecht. Foto: Ruben Timman
Jeroen uit Utrecht. Foto: Ruben Timman (Foto: Ruben Timman)

Bij laatste 10 Project Rembrandt

  Cultuur

In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland. Utrechters Jeroen en Ruben hebben de laatste tien bereikt.

UTRECHT - Uit vijftig kandidaten zijn tien gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. De twee heren uit de provincie Utrecht schopten het tot de laatste tien.

Jeroen (45) is laborant, maar zou het liefst zijn werk opzeggen en zich volledig richten op het schilderen. Hij heeft regelmatig schilderles gehad, heeft wel eens geëxposeerd en verkoopt zo nu en toe een doek. Ruben (34) doet mee aan Project Rembrandt omdat hij zichzelf wil revancheren. Hij werd ooit aangenomen op de Hoge School voor de Kunsten, maar maakte die niet af. Sindsdien raakte hij geen penseel meer aan. Tot nu.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt.

Meer berichten