Bandfoto
Bandfoto (Foto: Steven Middelkamp)

CCR 50 jaar na Woodstock in TivoliVredenburg

  Cultuur

In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum brengen “The Fortunate Sons” deze show nu opnieuw integraal naar de bühne en wel op vrijdag 18 Januari in TivoliVredenburg.

UTRECHT - Ondanks het nachtelijke uur van de Woodstock-show, en het feit dat de show in geen enkele officiële Woodstock uitgave is opgenomen, is dit nog altijd één van de hoogtepunten van het festival.

Een optreden waar 50 jaar later nog steeds over wordt gepraat! Het waren de hoogtijdagen van CCR, waarin de band met haar eigenzinnige mix van pakkende hits als “Bad Moon Rising” en “Proud Mary” en typische, uitgesponnen improvisaties haar unieke klasse etaleerde.

Dat de muziek van Fogerty en de zijnen na 50 jaar nog springlevend is wordt wel bewezen door de talloze noteringen in de Top 2000 elk jaar, alsmede de vele airplay op de radio en de aanwezigheid van de muziek van CCR in horeca en uitgaansleven. Ook wordt de muziek nog altijd veel gebruikt in films en series. En natuurlijk doet een band als The Fortunate Sons met hun tribute to CCR een flinke duit in dat zakje

The Fortunate Sons vertolken al meer dan 10 jaar op overtuigende wijze de muziek van Creedence Clearwater Revival in binnen –en buitenland. Hun trefzekere interpretatie van de pakkende songs oogst steevast veel lof en waardering.

Naast de integrale uitvoering van de Woodstock set zal de show aangevuld worden met een greep uit het glansrijke CCR repertoire. De lange rij hits zorgt voor een feest der herkenning, met hier en daar plek voor een juweeltje van een albumtrack of b-kantje voor de echte die-hard fans en fijnproevers.

Tickets a €16,- via www.tivolivredenburg.nl

Meer berichten