Kerstival, dit jaar weer van zaterdag 22 tot en met zondag 6 januari. Foto Kris van Veen
Kerstival, dit jaar weer van zaterdag 22 tot en met zondag 6 januari. Foto Kris van Veen (Foto: Kris van Veen)

Lezers Stadsblad Utrecht gratis naar Kerstival in de kerstvakantie

  Cultuur

Kom in de kerstvakantie met je familie naar Kerstival! Van zaterdag 22 tot en met zondag 6 januari is het museum van binnen en van buiten helemaal in kerstsfeer. En via Stadsblad Utrecht kun je kaarten winnen.

UTRECHT - Volg de sterrentocht en kom alles te weten over de gezelligste tijd van het jaar. Ook zijn er elke dag extra kinderactiviteiten. Maak zelf sneeuw terwijl je schommelt, versier een kerstkoek, doe mee met het wintercircus of knutsel je eigen kerstster. Bewonder ook de schitterende kerststallen met als hoogtepunt de gigantische achttiende-eeuwse stal uit Napels. Wie lukt het om Jozef, Maria en hun pasgeboren baby te vinden?

Winterwonderland

Zodra je het binnenplein van het museum oploopt, word je betoverd door de schitterende sneeuwschommel. Welkom in winterwonderland! Tijdens het hele Kerstival kan jong en oud elke dag aansluiten bij voorstellingen van de poppenkast en de toverlantaarn die het magische verhaal van het meisje met de zwavelstokjes vertelt. Doe mee met de activiteiten van Circus Snor of bouw mee aan de kerstknikkerbaan. Of versier koekjes en knutsel sterren.

Gezelligste tijd van het jaar

Binnen in het museum kan de hele familie terecht op de speciale tentoonstelling over Kerstmis. Volg de sterrentocht en voel je een echte ster. Ondertussen kom je van alles te weten over de gezelligste tijd van het jaar. Wat is ook alweer Advent en wat vieren we nu precies met Oud & Nieuw? Onderweg kom je schitterende kerststallen tegen. Het achttiende-eeuwse kerstdorp uit Napels is niet te missen.

Prijzen en programma

Kerstival is alle dagen te bezoeken van 22 december tot en met 6 januari, met uitzondering van 1 januari. Dus ook open op maandagen, tijdens beide kerstdagen en op oudjaarsdag. Kaartjes voor Kerstival kosten 6 euro (museumkaart geldig, tot 6 jaar gratis). Reserveren is niet nodig en het ticket is inclusief alle activiteiten. Er is elke dag een programma, voornamelijk voor kinderen tot 8 jaar.

Lezersactie

Kaartjes voor Kerstival winnen? Beantwoord dan deze vraag: hoe wordt de periode voor kerst ook wel genoemd? Mail uw antwoord voor vrijdag 21 december naar publiciteit@catharijneconvent.nl. Uit de goede antwoorden trekt het museum tien winnaars. Zij krijgen op 21 december via e-mail een uitnodiging om met vier personen Kerstival te bezoeken op een dag naar keuze.

Op www.catharijneconvent.nl is alle laatste informatie te vinden.

Meer berichten