Foto: Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum in nostalgische wintersfeer

  Cultuur

In de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw staat het Spoorwegmuseum als vanouds weer in de spotlights. Tijdens Winter Station zorgen honderden lampjes, de antieke carrousel, kerstbomen en de geur van oliebollen voor een nostalgische wintersfeer.

UTRECHT - Van 22 december tot en met 6 januari kunnen families weer genieten van een prachtig gedecoreerd museum vol activiteiten en lekker eten. Zoals ieder jaar is de ijsbaan de grote publiekstrekker, er kan geschaatst worden tussen de historische treinen van het museum. Het Spoorwegmuseum is in de kerstvakantie geopend van 10.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van de kerstdagen en Oudjaarsdag, dan is het museum geopend tot 17.00 uur. Op 1 januari is het Spoorwegmuseum gesloten.

De metamorfose van het Spoorwegmuseum tijdens de kerstvakantie is inmiddels een traditie. Families en gezinnen weten al jaren de weg te vinden naar Winter Station voor een gezellige dag uit voor de hele familie. Schaatsen (en rekjes voor de beginnende schaatsertjes) zijn gratis te leen.
Dagelijks is er een gevarieerd programma met muziek en lekker eten. Op het buitenterrein kunnen kinderen gratis marshmallows roosteren boven een kampvuur. Daarnaast zijn alle attracties van het museum in vol bedrijf.

Meer berichten