Er is geen mooiere plek om de stad te bewonderen dan vanaf de  Domtoren. Foto: Utrecht Marketing
Er is geen mooiere plek om de stad te bewonderen dan vanaf de  Domtoren. Foto: Utrecht Marketing (Foto: Utrecht Marketing)

Lichtjes kijken op de Domtoren

  Cultuur

De historische binnenstad van Utrecht is feestelijk verlicht in de donkere wintermaanden en er is geen mooiere plek om de stad te bewonderen dan vanaf de Domtoren.

UTRECHT - Tijdens de rondleiding, die 1,5 uur duurt, hoor je mooie verhalen, bekijk je de kerststal en kerstbomen in de verschillende ruimtes en je kan genieten van een spectaculair uitzicht op de verlichte straten en grachten. De avond wordt afgesloten met warme chocolademelk in de Michaëlskapel.

In de Kerstvakantie is Lichtjes Kijken voor Kids voor de jonge Domtorenbezoekers. En voor wie helemaal in de kerststemming wil komen is er zaterdag 22 december een speciale kersteditie.

Lichtjes kijken voor kids

Leer alles over de Domtoren en licht. Hoe was het in de Middeleeuwen om in de toren te wonen net als de torenwachter? Hoe liep hij naar boven in het donker? In de Kerstvakantie gaat de jeugd samen met de gids in het donker naar boven en zie je alle bijzondere plekken in de Domtoren. De beloning is een prachtig uitzicht over de stad. Beneden wordt er gezamenlijk warme chocolademelk gedronken. De kindertour start om 18.30 uur. De kinderrondleiding is geschikt voor het hele gezin.

Kerstsfeer

Op zaterdag 22 december is er een speciale kersteditie van Lichtjes Kijken. Tijdens de kinderrondleiding neemt Willem de Torenwachter de kinderen mee de toren op. Na de rondleiding wordt er rond de kerstboom warme chocomel gedronken en vertelt Willem een kerstverhaal. De kinderrondleiding start om 17.00 uur en 18.30 uur. De Lichtjes Kijken voor volwassenen zijn ook geheel in kerstsfeer. De rondleidingen starten om 20.30, 21.00 en 22.00 uur.

Kijk voor meer informatie, alle data en tijden en kaartverkoop op www.domtoren.nl!

Meer berichten