Foto: Ivar Pel
Foto: Ivar Pel (Foto: ivar pel)

De wetenschap achter slaap tijdens interactieve familielezing

  Cultuur

Wat gebeurt er precies in het brein tijdens de slaap en waarom is slapen onmisbaar? Dat ontdekken kinderen en hun ouders tijdens een interactief mini-college over slaap op 16 december in TivoliVredenburg.

UTRECHT - Slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Olaf Verschuren vertellen meer over de invloed van slaap op genezing en leerprestaties op school. Na afloop van de lezing kunnen bezoekers zelf aan de slag met onderzoek over slaap, meedoen aan kwissen en worden de beste slaaptips gedeeld.  

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar slaap
Voor deze 'Wie wat waar waarom'-familielezing verzamelen de onderzoekers data over het slaapgedrag van bezoekers. Voorafgaand aan de lezing kunnen bezoekers een slaapdagboek invullen, hiermee kunnen ze deelnemen aan écht wetenschappelijk onderzoek. Het slaapdagboek wordt meegestuurd bij de bestelling van een kaartje. 

Ontdek alles over slaap
Na afloop van het mini-college kunnen jong en oud van van alles leren en ontdekken over slaap. Bezoekers kunnen al hun vragen over slaap en gezondheid stellen aan de slaaponderzoekers en ontdekken hoe je jezelf in slaap sport aan de hand van het slaapdagboek. Voor tips over hoe kinderen sneller in slaap komen of heerlijk lang doorslapen, kunnen bezoekers terecht bij slaap- en opvoeddeskundige Merel Obermeijer. Gezondheidsonderzoeker Agnes van der Hoogen geeft een uniek kijkje achter de schermen van een ziekenhuis en laat zien hoe slapen daar in zijn werk gaat. Gouden tips van bezoekers aan de wetenschappers worden opgetekend door een sneltekenaar. 

Zondag 16 december, van 11.00 tot 12.30 uur in TivoliVredenburg
Wie: Jeroen Dudink en Olaf Verschuren
Wat: Een familielezing over slaap
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar échte wetenschap!
Kaartjes à €7,50 zijn te koop op www.tivolivredenburg.nl 

Meer berichten