Carla Verwerf Fotografie

Lichtjesavond in Utrecht

  Cultuur

De gemeente Utrecht organiseert in samenwerking met uitvaartverzorgers PCB en Barbara op zondag 9 december voor de zevende keer lichtjesavond op de begraafplaatsen Daelwijck en Tolsteeg.

UTRECHT - Deze avond is bedoeld om troost te geven aan alle mensen die hun dierbare(n) missen, ook wanneer een dierbare elders is begraven, bijgezet of uitgestrooid. Op lichtjesavond zijn de begraafplaatsen extra verlicht met fakkels en dat geeft een warm gevoel van samenkomen op deze speciale avond.

"Deze avond is niet alleen een mooi moment om extra stil te staan bij de dierbaren die we hebben verloren, maar ook een avond waar mensen ervaringen kunnen delen met anderen", zegt Tanja Medema, hoofd Begraafplaatsen bij de gemeente Utrecht. "We verwachten veel bezoekers. Het samenkomen en ervaringen met gelijkgestemden kunnen delen betekent veel voor mensen. Iedereen is welkom, ook als uw dierbare niet op een van deze begraafplaatsen ligt."

Op begraafplaats Daelwijck en Tolsteeg is muziek en staan vuurkorven. Er is glühwein, warme chocolademelk, koffie en thee.  Bezoekers kunnen een kaars branden voor een geliefde en een wens in de kerstboom ophangen. Iedereen is van harte welkom van 17.00 uur tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Uitvaartverzorgers Barbara en PCB aanwezig. De Vos catering zorgt voor de warme dranken en wat lekkers.
 

Meer berichten