Foto:

MUHAMMAD: Muzikale vertelling over legendarische bokswedstrijd

  Cultuur

Altijd al willen weten hoe een bokswedstrijd zou klinken als je er muziek van zou maken? Het ensemble Ikarai doet het in hun concertvoorstelling MUHAMMAD.

UTRECHT - Het concert, dat op donderdag 13 december om 21.00 tijdens de Cloudnights in TivoliVredenburg gespeeld wordt, is een muzikale vertelling van de legendarische bokser Muhammad Ali's beroemdste wedstrijd: the Rumble in the Jungle. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van de wedstrijd en Ali's wervelende speeches en gedichten.

Muhammad Ali was behalve een bokser ook maatschappelijk actief: hij maakte zich hard voor een gelijke behandeling en vocht tegen segregatie in Amerika. Hij had legendarische spreuken als 'I float like a butterfly, and sting like a bee. Your hands can't hit what your eyes can't see.' En: 'I'm so fast, last night when I turned off the lights, I was in bed before the room was dark.'. Uitspraken die Ali tijdens zijn tv-optredens bracht. Het ensemble Ikarai componeerde de concertvoorstelling MUHAMMAD als een ode aan Ali de bokser, de spreker en de activist.

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, brengt de werelden van klassieke muziek en improvisatie samen tot een verhalend geheel. Kaarten verkrijgbaar via TivoliVredenburg.

Meer berichten