Sander Hoogendoorn en Eva Kooreman lopen van Vlieland naar het nieuwe hoofdkwartier van Serious Request in Utrecht. 
Sander Hoogendoorn en Eva Kooreman lopen van Vlieland naar het nieuwe hoofdkwartier van Serious Request in Utrecht.  (Foto: Persfoto)

Utrechtse DJ Sander loopt mee voor 3FM Serious Request Lifeline

  Cultuur

3FM Serious Request komt er weer aan. Zonder Glazen Huis dit jaar, maar met Lifeline: In de week voor kerst trekken drie dj-teams het land in. Ze lopen van actie naar actie en maken intussen live radio voor de doelen van het Rode Kruis. Utrechter DJ Sander Hoogendoorn zit in zo'n team. Samen met Eva Koreman loopt hij 180 kilometer: Van Vlieland naar het nieuwe hoofdkwartier van Serious Request in Utrecht.

Kijk je ernaar uit?
"Ja, heel erg. Vorig jaar zat ik nog in het Glazen Huis in Apeldoorn, dat was ook heel leuk, maar het is nog leuker om met dit jonge team iets heel nieuws te doen. Het is nog wel een beetje spannend. We weten alleen dat we gaan wandelen om zoveel mogelijk acties te bezoeken. Ik heb geen idee of ik halverwege doodvermoeid neerval."

Hoe bereid je je voor?
"Ik heb zelf meegedaan met de Nijmeegse Vierdaagse en ben redelijk sportief, dus qua wandelen zit het wel goed. Ik zal nog wel wat extra trainen. Zes uur op een dag wandelen is natuurlijk niet niks."

Waar zie je het meest tegenop?
"Het zou zomaar heel koud kunnen worden. Sneeuw zou wel echt vervelend zijn bij het wandelen. Maar ik heb er gewoon vooral heel veel zin in. Je doet het met zijn allen, dus ik hoop dat er veel acties zijn. Ik merkte bij de Nijmeegse Vierdaagse hoe gaaf het is om zo'n warm onthaal te krijgen. Dat geeft je energie en dan vergeet je even alles."

Ga je nog iets missen?
"Mijn kat die ik uit het asiel geadopteerd, Kimi van zeven jaar. Het is uit met mijn vriendin, dus ik ben erg blij met Kimi's gezelschap thuis."

Wat neem je mee onderweg?
"Ik denk misschien wel een lekker boek. Je bent natuurlijk continu online en dan is het wel fijn om gewoon even offline een boek te lezen. Mediteren vind ik ook erg fijn na een hele drukke dag."

Wat vind je van de doelen waar jullie voor in actie komen?

"Ik ben veel bezig met het klimaat, het milieu. Daarom grijpt het doel bescherming tegen natuurgeweld mij erg aan. Daarnaast heb ik laatst een reanimatiecursus gehad van het Rode Kruis. Die sprak mij ook aan, door de laagdrempeligheid. Het is bizar hoe makkelijk het eigenlijk kan zijn om iemand te redden. Tijdens een cursus van 4 uur leer je reanimeren en een AED gebruiken."

Heb jij nog een leuk actie-idee?
Ik ben vorige week in mijn programma het langste betaalverzoek van Nederland gestart: Het heet Tikkertje (www.3fm.nl/tikkertje). Een supermakkelijke manier voor mensen om mee te doen aan 3FM Serious Request."

Meer info: www.npo3fm.nl/seriousrequest

Meer berichten