Amerikaanse songwriters schreven de nieuwe single van Tim Treffers. Foto: Archief/Machiel Coehorst
Amerikaanse songwriters schreven de nieuwe single van Tim Treffers. Foto: Archief/Machiel Coehorst (Foto: Machiel Coehorst)

Tim Treffers focust op thuisland na Japans platencontract

  Cultuur

Singer/songwriter Tim Treffers kwam vorige week met een nieuwe single: 'Gimme a break'. De zanger kwam eerder dit jaar in de media toen hij een groot platencontract tekende in Japan en daar op tour ging. Met een nieuwe single geschreven door een Amerikaans componistenduo, een nieuwe producer en een aankomende Nederlandse tour richt hij zich met deze single meer op zijn thuisland.

UTRECHT - Treffers: "Als Utrechtse zanger tekende ik eerder dit jaar een platencontract bij een groot Japans platenlabel." Dit was het Japanse label P-Vine. Treffers' twee albums werden daar uitgebracht. Hij ging op tour in vier grote Japanse steden en hing levensgroot in de Japanse platenzaken naast bijvoorbeeld Paul McCartney en Michael Bublé. Ook in de Nederlandse pers werd hij opgepikt om te spelen en zijn verhaal te doen. Hij kreeg lovende recensies in bijvoorbeeld het befaamde OOR. Treffers: "Ik werd zelfs door de burgemeester van Utrecht benoemd tot muzikale ambassadeur van mijn stad." Veronica Magazine noemde hem een veelbelovende Nederlandse artiest met een carrière in het buitenland.

Zijn genre, zogenaamde 'blue eyed soul', bleek te specifiek om structureel op de Nederlandse radio gedraaid te worden en een nieuwe koers moet nu naast Japan ook zijn thuisland gaan veroveren. Treffers: "Mijn missie is nu duidelijk. In een gekke volgorde misschien; maar na Japan mijn thuisland veroveren."

Single

De nieuwe single 'Gimme a break', een combinatie van synthpop, funk en een beetje rock, werd geschreven door het Amerikaanse componistenduo Barbara Mauritz en Tom Salisbury. Die laatste werkte eerder met bijvoorbeeld de Pointer Sisters, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Bonnie Raitt en Jan Akkerman. Een nieuwe producer werd gevonden in Mathijs Duringhof, Studio State of Sound tekende voor de mix en de bekende Wisseloord studio's voor de master.

De videoclip werd gemaakt door afstuderende studenten van het Grafisch Lyceum en is op Youtube te vinden. Treffers komt aankomend jaar met een nieuw album dat zowel in Nederland als in Japan uitgebracht gaat worden.

Meer berichten