Postume eer voor Marokkaanse kunstenaar, Abdallah Zaki

  Cultuur

UTRECHT - Ter gelegenheid van de 62ste Marokkaanse Onafhankelijkheidsdag én het vieren van 50 jaar Marokkaanse arbeiders in Nederland, zullen de Ambassade en de Algemene Consulaten van het Koninkrijk Marokko in Nederland op 18 november postuum een eer bewijzen aan de Marokkaanse kunstenaar, schilder, Abdallah Zaki (1936 – 2017). 

Na zijn studie aan de Fine Arts School in Casablanca in de jaren vijftig, verhuisde de heer Zaki in de jaren zestig naar Nederland, waar hij zijn prachtige schilderijen schetste.
Het patriottisme en gemengde kleurrijke achtergrond zijn zeer goed terug te zien in zijn werk. Zijn tomeloze inzet voor de onafhankelijkheid van zijn land en zijn liefde voor zijn geboorteland, gaan hand in hand met zijn passie voor kunst in het algemeen en de schilderkunst in het bijzonder.

De fantastische schildering symboliseert een historisch moment in de onafhankelijkheidsbeweging en de eenheid van het Koninkrijk Marokko. In zijn werk komt tevens zijn bewondering voor de schoonheid van het Nederlandse landschap tot uiting. Zo genoot hij tijdens lunchpauze intens van de bloemenmarkt in Amsterdam. 

De restauratie van zijn werk werd mogelijk gemaakt dankzij de onschatbare ondersteuning van de IDDI-workshop, vertegenwoordigd door de begaafde jonge kunstenaar ZUHRA.

De onthulling van zijn prachtig gerestaureerde werk vindt plaats op zondag 18 november 2018 in de gebouwen van het Consulaat van het Koninkrijk Marokko om 17.00 uur: Kanaalweg 95 DE, 3533HH. Utrecht
 

Meer berichten