Utrecht omarmt de Dom op Sint Maarten

  Cultuur

Een metershoge lichtsculptuur van de Dom torent dit jaar voor het eerst hoog uit boven de Sint Maarten Parade in Utrecht, op zaterdag 10 november. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Christiaan Schuinder. Deze vederlichte Dom is ruim 2,5 meter hoog en opgebouwd uit enkel wilgentenen en rijstpapier. Stichting Utrechts EigenDom is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de toren.

UTRECHT - Voorzitter Olav Rosenberg: "Sint Maarten is een feest van delen en een spektakel van licht. Daarbij mag onze Dom natuurlijk niet ontbreken. De lichtsculptuur benadrukt de verbinding tussen de toren en de stad. De verhalen over de Dom, die Utrechters hebben gedeeld op onze website utrechtseigendom.nl, staan geschreven op de mantel van Sint Maarten die de toren omhelst. Zo laten we zien dat wij als Utrechters letterlijk en figuurlijk de toren omarmen."
De lichtsculptuur zal dit jaar worden gedragen door de dames van vrouwenwielrennen Nederland. De stoet vertrekt om 18.00 vanaf het Domplein. Utrechters met hart voor de Dom, jong en oud, zijn uiteraard van harte welkom te komen kijken naar de toren of om zich op het Domplein of langs de route aan te sluiten bij de stoet. Neem een lichtje mee en loop mee, de Dom is immers van iedereen!
 

Meer berichten