Kinderen krijgen dit jaar een hoofdrol in het jaarlijkse evenement De Mantel van Sint Maarten in Utrecht.
Kinderen krijgen dit jaar een hoofdrol in het jaarlijkse evenement De Mantel van Sint Maarten in Utrecht. (Foto: Mantel van Sint Maarten)

Kinderen in hoofdrol bij Mantel van Sint Maarten in Domkerk

  Cultuur

Op vrijdag 9 november vindt het evenement De Mantel van Sint Maarten plaats in de Domkerk in Utrecht. Het evenement richt zich op kinderen in armoede.

UTRECHT - Er zijn in de stad Utrecht te veel kinderen die op welke manier dan ook te maken hebben met armoede. De achterstand die deze kinderen in de jeugd oplopen is vaak lastig of helemaal niet meer in te halen. Er zijn gelukkig veel stadsgenoten, initiatieven en organisaties die een positieve bijdrage willen leveren. Uit onderzoek van de Kinderombudsman blijkt echter dat de aanpak van armoede op dit moment nog weinig samenhangend is. Tijdens het inhoudelijk programma bespreekt Kinderombudsman Margrite Kalverboer met de aanwezigen hoe we dit kunnen verbeteren.

In deze bijeenkomst hebben kinderen en jongeren letterlijk de hoofdrol. Jongerentheater STUT speelt haar nieuwste voorstelling 'Tikkie' over uitdelen en incasseren. Acht jongeren ontdekken wat er allemaal op je af komt als je 18 wordt. Het stuk is gebaseerd op de verhalen en ervaringen van de jonge spelers. Aanwezige kinderen stellen vragen aan initiatieven en organisaties die werkzaam zijn op het thema kinderen en armoede.

De Mantel van Sint Maarten biedt vrijwilligers en professionals een platform voor ontmoeting, netwerken en van elkaar leren. Het doel is dat formele en informele hulp beter op elkaar aansluiten. Dit jaar willen de organisatoren een bijdrage leveren aan een betere samenwerking in ondersteuning van kwetsbare jeugd in Utrecht. Naast een programma met de Kinderombudsman, theater en kinderen zelf is er een informatiemarkt. Diverse initiatieven en organisaties waaronder Stichting Kinderzorg Utrecht, het Jeugdcultuurfonds, Stichting Laat ze maar lachen en Handjehelpen presenteren zich.

Ook dit jaar wordt een stimuleringsprijs uitgereikt. Een oorkonde en een bedrag van 2.500 euro gaan naar een initiatief dat zich op verrassende en doeltreffende wijze inzet voor kinderen in armoede in de stad Utrecht. De dag is 9 november van 16.00 tot 18.30 uur in de Domkerk. Info: www.mantelvansintmaarten.nl

Meer berichten