Sophie neemt wandelaars mee langs plekken met een verhaal. Foto: Salon van Weleer
Sophie neemt wandelaars mee langs plekken met een verhaal. Foto: Salon van Weleer (Foto: Salon van Weleer)

Met 19e-eeuwse huishoudster Sophie door Utrecht van Weleer

  Cultuur

Liefhebbers kunnen iedere derde zondag van de maand met Sophie, de welbespraakte huishoudster van Madame Belle de Fleurdelis, wandelen door de straten van Utrecht. Zij vertelt niet alleen over de rijke geschiedenis van Utrecht, maar kent ook vele verhalen van de mensen die door de eeuwen heen de straten bevolkt hebben.

UTRECHT - Sophie neemt wandelaars mee langs plekken met een verhaal, waarin niet alleen de grote gebeurtenissen een rol spelen, maar ook de kleine verhalen van bewoners en markante personages die opvielen in de straten. De kleinste details worden alleen zoals Sophie dat kan gemixt met grootse historische gebeurtenissen. Vermakelijk, amusant en vol met verrassende feitjes en weetjes. Natuurlijk worden ook de nodige roddels besproken en zijn er onderweg kleine opdrachten om verrassende feitjes over de stad aan de weet te komen.

Na afloop van de wandeling kan er in de Salon van Weleer een kopje koffie gedronken worden. Daar maken de actievelingen kans op het winnen van één van de activiteiten in de Salon van Weleer.

De wandeling duurt tussen de 70 en de 90 minuten, dit is afhankelijk hoeveel Sophie op de dag zelf te vertellen heeft. Het is daarom ook dat geen wandeling hetzelfde is. De huishoudster laat zichzelf meewaaien als een licht groen blaadje met de zachte bries van de ouderwetse gezelligheid.

Informatie

Deelnemen aan een wandeling met een kopje koffie of thee op het einde in de Salon van Weleer bedraagt 5 euro. Er wordt vanaf september iedere derde zondag van de maand gewandeld. De eerstvolgende wandeling is op zondag 21 oktober. De start is om 14.00 uur.

Boeken

Wanneer je met een groep wilt wandelen is 'Wandelen met Sophie' iedere dag te boeken.
Kijk daarvoor voor meer informatie op salonvanweleer.nl/sophie/wandelen.html. Salon van Weleer is te vinden aan de Oudegracht 290 (werfkelder) in Utrecht. Of kijk op www.salonvanweleer.nl.

Profielschets

Wandelen met Sophie is een productie van stichting Gullie. Stichting Gullie is een samenwerkingsverband van theatermakers, filmmakers, acteurs en trainers. Door de leden van Stichting Gullie worden in hoog tempo vele innovatieve- educatieve- en cultuurproducties ontwikkeld. De Salon van Weleer is de thuisbasis van stichting Gullen en culturele broedplaats. Bezoekers kunnen in de Salon van Weleer onder andere terecht voor allerlei activiteiten.

Meer berichten