Museum Speelklok en Bibliotheek Utrecht bieden kinderen van 9 tot 12 jaar de komende maanden een gecombineerd programma bij de expositie Robots Love Music
Museum Speelklok en Bibliotheek Utrecht bieden kinderen van 9 tot 12 jaar de komende maanden een gecombineerd programma bij de expositie Robots Love Music (Foto: Bibliotheek Utrecht)

Leer hoe een muziekrobot werkt bij Robots Love Music

  Cultuur

Museum Speelklok en Bibliotheek Utrecht bieden kinderen van 9 tot 12 jaar de komende maanden een gecombineerd programma bij de expositie Robots Love Music.

UTRECHT - In Museum Speelklok leren hoe een muziekrobot werkt. Tijdens de workshop in het Laboratorium in de Centrale Bibliotheek een muziekrobot maken en programmeren!

Elke workshop start in Museum Speelklok. Hier krijgen de kinderen een speciale rondleiding door de tentoonstelling 'Robots love Music'. Ze horen alles over de verschillende muziekrobots en ontdekken hoe deze live muziek kunnen maken. Na afloop van de rondleiding gaan ze naar het Laboratorium in de Centrale Bibliotheek.

In het Laboratorium bouwen de kinderen zelf hun eigen muziekrobot. Daarna leren ze ook programmeren, zodat de robots ook echt muziek kunnen maken. Alle muziekrobots uit de workshops worden uiteindelijk weer in Museum Speelklok geëxposeerd.

De gecombineerde workshops zijn op woensdagen 10 oktober, 14 november, 12 december, 9 januari en 13 februari, steeds van 14.15 tot 16.15 uur. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar en hun ouders. Kosten kinderen: 7 euro + 4 euro toeslag. Volwassenen betalen 13 euro. Reserveren op de website van de Bibliotheek Utrecht, afrekenen aan de kassa van Museum Speelklok.

Meer berichten