Ontmoetingsevenement: Utrechters praten met Utrechters

  Cultuur

UTRECHT – In Utrecht wonen heel veel Utrechters van heel veel verschillende nationaliteiten. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ze elkaar ontmoeten. Mensen gaan veelal om met mensen met dezelfde achtergrond, opleiding en interesses en zitten daarmee in hun eigen bubbel. Taal Doet Meer wil dat doorbreken. In maart van dit jaar is daarom de aftrap gegeven voor een reeks ontmoetingsevenementen: 'Utrechters praten met Utrechters'.

Deze ontmoetingsevenementen, waar vertegenwoordigers van organisaties en anderstalige stadsgenoten met elkaar in gesprek gaan, worden gehouden door Taal Doet Meer in samenwerking met bedrijven en zijn bedoeld om bij te dragen aan meer verbondenheid en begrip in de stad. Op donderdag 11 oktober vindt het tweede evenement in deze estafette van ontmoetingen plaats. Deze keer zijn Taal Doet Meer en Movares Foundation een samenwerking aangegaan.

Vijftig vertegenwoordigers van Utrechtse organisaties en vijftig anderstalige Utrechters gaan op donderdag 11 oktober vanaf 16.30 uur tot 20.00 uur bij Movares in Utrecht met elkaar in gesprek. Eten, ontmoetingen en uitwisseling van kennis en verhalen zijn de hoofdingrediënten. Organisaties kunnen anderstalige stadsgenoten helpen met hun netwerk, expertise en kennis. Andersom bieden anderstalige stadsgenoten met hun achtergrond, expertise en invalshoek een frisse blik voor organisaties.

Het evenement 'Utrechters praten met Utrechters' is de start van een beweging waarmee Taal Doet Meer Utrechters bewust wil maken van de rol die je als burger, buurman, collega of werkgever kunt hebben voor een anderstalige.

Meer berichten