Cheek to Cheek wint NFF Talent Award voor Debuutcompetitie

  Cultuur

Dinsdag vond de uitreiking van de NFF Talent Awards plaats in de Schouwburg in Utrecht. In de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival waren vijf films genomineerd, waaronder de korte documentaire Cheek to Cheek. Regisseursduo Malou Wagenmaker en Bo van der Meer mochten na de onderstaande lovende woorden van de jury de Filmprijs van de Stad Utrecht in ontvangst nemen.

UTRECHT - 'De jury vindt het verrassend dat deze jonge makers zo goed hun karakters 'senioren' weten te portretteren, De makers laten voelen dat ze een band met hun karakters voelen. Het onderwerp 'dansende senioren in het bejaardentehuis' had eenvoudig kunnen leiden tot een karikatuur. Maar niets daar van. De film laat zien hoe ouderen opbloeien bij hun muziek. De muziek die gekozen is bij de karakters. En de film houdt ons een spiegel voor, voor de omgang met senioren. Uit het feit dat de makers deze film hebben gemaakt buiten ieder format of stimuleringsprogramma om blijkt de urgentie voor de makers van deze film.'

De jury bestond uit André van Duren, Hanna van Niekerk en Reber Dosky. De prijs werd uitgereikt door wethouder Anke Klein en bestaat uit een beeld en een geldprijs van €5,000 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden