Foto: Stijn Ghijsen

Joris Linssen leest voor aan ouderen in de bieb

  Cultuur

De Nationale Ouderendag is elk jaar de eerste vrijdag van oktober. In de Bibliotheek Kanaleneiland is er op die vrijdag 5 oktober van 11.00 tot 13.00 uur een speciale voorleeslunch voor ouderen met Joris Linssen.

UTRECHT - Joris Linssen, bekend van Hello Goobye en Taxi, leest dan 'Mijn Straat' voor, het Nationale Voorleeslunchverhaal. Dit verhaal is speciaal voor de gelegenheid geschreven door Yvonne Keuls. Het thema 'mijn straat' roept bij veel ouderen herinneringen op. Na het voorlezen gaan ouderen met elkaar in gesprek. Een gezamenlijke lunch sluit het programma af.

De Nationale Ouderdag is onderdeel van de Week tegen de Eenzaamheid, van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober. De Bibliotheek Utrecht organiseert in deze week meerdere activiteiten, zoals de cursus Digitale Buddies: tien weken lang gesprekken tussen ouderen en jongeren. Ondertussen leert men digitale vaardigheden. Deze vinden plaats in de Bibliotheek Overvecht op woensdagen van 13.00 tot 15.00 uur, vanaf woensdag 3 oktober. En in de Bibliotheek Zuilen op donderdagen vanaf 4 oktober. Ouderen kunnen het hele jaar door terecht voor activiteiten in diverse Bibliotheekvestigingen. De Vraag je Wijzer, wekelijkse inloop in de Bibliotheek Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht. Tablet inloop spreekuren, Leestafels en cursussen. Voor wie zelf niet meer naar de Biblotheek kan, is er de Bibliotheek aan Huis.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden