Veel kunstwerken hebben het thema ‘Eenhoorn’, omdat Morren Galleries al 25 jaar gevestigd is in pand ‘Dit is in den Eenhoorn'.
Veel kunstwerken hebben het thema ‘Eenhoorn’, omdat Morren Galleries al 25 jaar gevestigd is in pand ‘Dit is in den Eenhoorn'. (Foto: Morren Galleries)

Tentoonstelling 25 Jaar Morren Galleries

  Cultuur

Morren Galleries viert haar 25e verjaardag. De galerie aan de Oudegracht 340 doet dit met een groepstentoonstelling in september.

UTRECHT - Deze wordt geopend op zaterdag 8 september van 16.00 tot 19.00 uur met livemuziek, bubbels en een openingswoord door acteur Ton Kas. Op het pand waarin galeriehouder Eric Morren in 1993 zijn galerie begon, prijkt de steen 'Dit is inden Eenhooren' als talisman op de gevel. De gevelsteen dateert van midden 17e eeuw. Als eerbetoon aan dit mythische wezen hebben een aantal kunstenaars, zoals de fotoraaf Daanoe, de Franse schilder Gérard Willemenot, de Utrechtse kunstenaar Erik Rijssemus en de Duitse fotografen Billy & Hells, voor de Jubileumtentoonstelling een kunstwerk gemaakt met een Eenhoorn als onderwerp. Naast de jubileumtentoonstelling geeft Morren Galleries een Jubileum Dichtbundel uit met werk van bezoekers, kunstenaars en ieder die zich wil laten inspireren door de galerie. Stuur uw gedicht voor 30 september naar: severine@morrengalleries.nl

Meer berichten