Het Klein OperaKoor Wilhelminapark zingt in Filmtheater 't Hoogt.
Het Klein OperaKoor Wilhelminapark zingt in Filmtheater 't Hoogt. (Foto: 't Hoogt)

Leer zelf opera zingen bij Filmtheater 't Hoogt

  Cultuur

Met een glaasje prosecco in de hand kunnen bezoekers zondagmiddag 9 september bij Filmtheater 't Hoogt ervaren hoe het is om opera te zingen.

UTRECHT - Als inleiding voor de film Maria by Callas geeft Roel Vogel, dirigent van het Utrechtse Klein OperaKoor Wilhelminapark, een mini-workshop met inzingoefeningen. Het koor brengt daarna live enkele liederen ten gehore. Deze voorstelling is onderdeel van het jubileumprogramma 45 jaar 't Hoogt' dat van donderdag 6 tot en met zondag 9 september plaatsvindt.

Het Utrechtse Klein OperaKoor Wilhelminapark voert elk jaar een kleine opera uit, vaak op bijzondere locaties. Om bij de film Maria by Callas het publiek ook live opera te laten ervaren, zingt het koor een paar hoogtepunten van hun uitgebreide repertoire. Roel Vogel: "Maria Callas is groter dan opera. Door haar enorme inleving in de muziek die ze zong heeft ze vele harten beroerd. Met het Klein OperaKoor Wilhelminapark brengen we kleine, vaak komische opera's ten tonele. Dat betekent naast zingen ook acteren. Juist deze combinatie maakt ons koor uniek." Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober voert het koor Gilbert en Sullivans MIKADO uit in ZIMIHC Theater Zuilen.

Een onwaarschijnlijke carrière en een veelbewogen liefdesleven maken operazangeres Maria Callas tot een van de tragische iconen uit de jaren '70. De documentaire Maria by Callas vertelt haar levensverhaal aan de hand van nooit eerder vertoonde persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, brieven en archiefbeelden.

Deze voorpremière is onderdeel van het Jubileum Festival van Filmtheater 't Hoogt. Het theater bestaat dit jaar 45 jaar en viert dat van donderdag 6 tot en met zondag 9 september met voorpremières, klassiekers, een filmmarathon, mega filmquiz en live muziek.

Meer berichten