Internationale zomercursus door Utrecht String Quartet

  Cultuur

Voor de vierde keer organiseert het Utrecht String Quartet een internationale zomercursus in Utrecht in het kader van Utrecht Summer School.

UTRECHT - Voor het eerst verleent ook pianist Frank Peters zijn medewerking aan de Masterclasses. Met achttien deelnemers wordt het opnieuw drukker dan voorgaande jaren. Op dinsdag 3 juli treedt het Utrecht String Quartet zelf op met Frank Peters in het pianokwintet van Nicolai Medtner tijdens de internationale cursus in het Utrechts Conservatorium.

De Masterclass studenten presenteren zich op donderdag 5 juli om 20.00 uur in het conservatorium, aan Mariaplaats 28 in Utrecht. En op vrijdag 6 juli om 14.00 uur tijdens het slotconcert van de cursus in het Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40 in Utrecht. Een greep uit de deelnemers: uit Australië komt het Butcherbird Quartet. En uit België komt het pianoduo Symbiosis. Verder verwacht het kwartet jonge musici uit Spanje, Italië, Canada, Estland en België.

Voor alle concerten is de toegang gratis. Kijk voor de programmering op de Facebookpagina van het Utrecht String Quartet.

Meer berichten