Ontdekkingstochten door Utrecht met Greetings from Utrecht


Met Greetins from Utrecht wil Didi Steen Utrechters hun stad op een andere manier laten zien   Foto: Johan Morgenstond
Met Greetins from Utrecht wil Didi Steen Utrechters hun stad op een andere manier laten zien Foto: Johan Morgenstond (Foto: Johan Morgenstond)

Ontdekkingstochten door Utrecht met Greetings from Utrecht

  Cultuur

Haar liefde voor en kennis over de stad delen met andere Utrechters, op die manier begon Didi Steen haar evenementenbureau Greetings from Utrecht. "We maken ontdekkingstochten door de stad, langs galeries, street art, lokale bedrijfjes, horeca, langs alles wat te maken heeft met kunst, cultuur en eten."

Door Coby van Geffen

UTRECHT - Utrecht is een prachtige stad die zoveel te bieden heeft, vindt Didi Steen. "En ik vind het erg leuk dat aan anderen te laten zien. Met mensen langs onverwachte plekken te wandelen of te fietsen, daar mooie verhalen over te vertellen, ze lekkere dingen te laten proeven. Er zijn zoveel leuke winkels en bedrijfjes in de stad, gerund door kleine ondernemers. Met de koffie tour gaan we langs verschillende koffieplekken, er is een chocolade tour, lekker Domtorentjes eten bij bakkerij Blom, een galerie, street art, Nijntje en een vegan tour, en eentje langs plekken met typisch Nederlands eten als haring, drop en kroketten… zo liggen er nog wel dertig andere plannen te wachten."

Utrechters
Haar klantenkring bestaat voornamelijk uit Utrechters. "Ik vind het leuk Utrechters op een andere manier hun stad te laten zien, maar ook expats en buitenlandse studenten weten me te vinden." Greetings from Utrecht is een uit de hand gelopen hobby. "Ik vond het altijd al leuk de Utrechtse buurten in te gaan, ondernemers en kunstenaars te ontmoeten, hun verhalen te horen."

Instagram
Ze ging fotograferen wat ze leuk vindt aan de stad en zette die foto's op Instagram. "Restaurantjes, festivals, plekken waar je met kinderen heen kan." Nieuwsgierig als ze is, verzamelde ze ook achtergrondverhalen bij haar foto's. Omdat ze steeds vaker street art fotografeerde, besloot ze daar een aparte pagina voor te maken: 'Muren van Utrecht'. "Ook hier zocht ik naar de verhalen erachter, wie heeft het gemaakt en waarom. Info die ik leuk vind om te delen, zo ontstonden de street art tours, en de galerie tours. De drempel om een galerie binnen te stappen is vaak hoog, en dat is nergens voor nodig."

Ondergeschoven kindje
Inmiddels neemt street art haar meeste tijd in beslag, en zet ze zich in deze kunstvorm te promoten in Utrecht. "Bijna alle grote steden doen wel iets met street art in de vorm van festivals, musea, tours; in Utrecht is het een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want er worden ontzettend mooie dingen gemaakt, en Utrechtse kunstenaars worden vaak in andere steden uitgenodigd."

App Street Art
Op het moment is ze bezig de Utrechtse straatkunst in kaart te brengen voor de app Street Art Cities, een platform waarmee mensen muurschilderingen over de hele wereld kunnen ontdekken. "Bijna alle grote steden op de wereld staan hier al op. Utrecht ontbreekt nog." Haar grootste wens is een Utrechts street art festival waar kunstenaars op muren door de hele stad hun talenten kunnen laten zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden