Hoe werkt aandacht? Dat ontdekken kinderen van 8 tot en met 14 jaar en hun ouders tijdens de interactieve familielezing op zondag 24 juni in TivoliVredenburg.
Hoe werkt aandacht? Dat ontdekken kinderen van 8 tot en met 14 jaar en hun ouders tijdens de interactieve familielezing op zondag 24 juni in TivoliVredenburg. (Foto: Lize Kraan)

Interactieve familielezing

  Cultuur

Hoe werkt aandacht? Dat ontdekken kinderen van 8 tot en met 14 jaar en hun ouders tijdens de interactieve familielezing op zondag 24 juni in TivoliVredenburg.

UTRECHT - Experimenteel psycholoog Stefan van der Stigchel toont dat we méér zien dan we denken. Na afloop kan jong en oud proefjes doen. Een aanwezige goochelaar zal iedereen verrassen met zijn trucs, maar na deze lezing ben je misschien niet meer te foppen.

Wie Wat Waar Waarom

De Wie Wat Waar Waarom? familielezing is een reeks ontwikkeld door TivoliVredenburg en het Universiteitsmuseum. Deze interactieve lezingen zijn geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Door deze familielezing ontdek je waarom reclame en je smartphone zo je aandacht op eisen. Experimenteel psycholoog Stefan van der Stigchel vertelt in de lezing hoe dat werkt. Zo wordt veel wel gezien door de ogen, maar niet alles wordt opgeslagen in de hersenen. Dat wordt allemaal bepaald door aandacht. Er is veel te leren van goochelaars en illusionisten, want zij zijn meesters in het afleiden van de aandacht.

Tussen 11.00 en 11.45 uur vertelt wetenschapper Van der Stighel in de lezing meer over hoe aandacht werkt. Van 11.45 en 12.30 uur komt de goochelaar langs en kunnen kinderen zelf experimenten doen. Entree is 5 euro per persoon. De lezingen vinden plaats in TivoliVredenburg. Info: www.tivolivredenburg.nl of www.universiteitsmuseum.nleting

Meer berichten