Logo stadsbladutrecht.nl


Animatiestudent Fleur Sophie de Boer maakt stop-motion film 'Tides' voor examen HKU Media.
Animatiestudent Fleur Sophie de Boer maakt stop-motion film 'Tides' voor examen HKU Media. (Foto: HKU)

Studenten presenteren examenwerk aan publiek

  Cultuur

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) barst komende weken uit haar voegen met theatervoorstellingen, filmvertoningen, concerten, exposities en een spectaculaire fashionshow.

UTRECHT - Meer dan 700 studenten doen examen in ruim veertig studierichtingen en vieren dat met een flinke hoeveelheid evenementen op verscheidene locaties in Utrecht, die -meestal- gratis toegankelijk zijn voor publiek. HKU Exposure duurt van 13 juni tot en met 1 juli.

HKU leidt studenten op tot de creatieve professionals van de toekomst. Van acteurs tot designers en van modeontwerpers tot muzikanten: ze liggen vaak onder het kritische vergrootglas van recensenten en publiek. Daarom tonen de afstudeerders hun eindwerk te midden van bezoekers en gaan het gesprek aan over hun kunst. En soms doen ze dat op hele bijzondere plaatsen. Zo is het examen van de jongste stadsbeiaardier van Nederland, Bob van der Linde, te beluisteren aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort.

De Pastoe Fabriek is tijdens Exposure het bruisende centrum van alles dat met mode, design en beeldende kunst te maken heeft. Liefhebbers van games, interactie en muziektechnologie kunnen hun hart ophalen op de IBB-laan. Het werk van de nieuwe generatie mediamakers (zoals filmmakers, fotografen, illustratoren en grafisch vormgevers) is te vinden op Oudenoord.

Het gehele programma en achtergrondverhalen zijn te vinden op exposure.hku.nl

Meer berichten