Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Zimihc

Stefanus Appeltaartconcert – het septet van Beethoven

  Cultuur

Op 18 juni is het alweer tijd voor het laatste Stefanus Appeltaartconcert van het seizoen. Tijdens dit laatste concert wordt uitgepakt met het septet van Beethoven. Het is een levenslustig en afwisselend stuk voor strijkers en blazers. 

UTRECHT - Beethoven nam alle vrijheid om het vooral de violist moeilijk te maken met een uitdagende vioolpartij. Het Crumble Consort, met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, weet er wel raad mee. Voor de pauze klinkt 'Bachianas Brasileiras nr 5' van Heitor Villa-Lobos, met als solist Rick Huls, de solo-klarinettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

In de pauze is er zoals altijd appeltaart. 
 
Musici
Het Crumble Consort bestaat uit:
Mintje van Lier, viool
Michiel Holtrop, altviool
Douw Fonda, cello
Joao Soares, bas
Rick Huls, klarinet
Dymphna van Dooremaal, fagot
Miek Laforce, hoorn

Trouw publiek
Bij de concerten is een trouw publiek aanwezig: veel mensen uit Overvecht, maar ook liefhebbers van klassiek en taart uit andere delen van de stad. Het theater is rolstoeltoegankelijk. Na de zomer wordt de concertserie vervolgd. 

Praktisch
Tijd: 10.10 – 12.00 uur
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage na afloop
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht
Meer informatie: www.zimihc.nl/stefanus 

Over de Appeltaartconcerten
De Stichting Appeltaartconcerten organiseert bij ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht Overvecht maandelijks een gratis toegankelijk Appeltaartconcert.

De musici van Stichting Appeltaartconcerten gaan naar hun publiek toe: jaarlijks spelen ze meer dan 150 concerten in ouderenzorg-instellingen, buurthuizen, wijktheater en psychiatrische instellingen in heel Nederland. De professionele musici zijn afkomstig uit o.a. de beste Nederlandse symfonieorkesten. Meer informatie: www.appeltaartconcerten.nl

Meer berichten