Foto: Anne van Doorn

Veertig jaar oude vermissing

  Cultuur

Op 8 juli 1976 verdween student Jan Willem de Geer, na bezoek aan boekhandel Broese Kemink in Utrecht, negen dagen voor zijn huwelijk. Met dat fascinerende gegeven als uitgangspunt schreef detectiveschrijver Anne van Doorn 'De student die zou trouwen'. Het boek verschijnt deze week. Anne van Doorn is gespecialiseerd in het bedenken van fictieve cold cases. In zijn nieuwste pennenvrucht vormt een vergeten geschiedenis de clou van het mysterie.

UTRECHT - Jan Willem de Geer was een student die pas twee maanden in de Domstad woonde. Hij had een kamer in het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan, beter bekend als IBB. Kort voor zijn verdwijning leende hij een fiets van een medestudent waarmee hij naar de binnenstad reed. Bij Broese Kemink bestelde hij een boek en kocht een krant. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Jarenlang was een student van IBB de hoofdverdachte. Maar ruim veertig jaar later is de verdwijning van Jan Willem nog steeds een groot mysterie.

Hoofdpersonen in de nieuwe detectiveroman zijn Robbie Corbijn en Lowina de Jong, van een particulier recherchebureau. De verdwijning van Jan Willem de Geer is dé cold case die Robbie Corbijn per se wil oplossen. Het lijkt een bij voorbaat hopeloze zaak. 'De student die zou trouwen' is een spannend speurdersverhaal.

'De student die zou trouwen' telt 256 bladzijden en verschijnt als paperback voor 14,95 euro en als e-book voor 7,95 euro. Info: www.annevandoorn.be en www.e-pulp.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden