ANTI-GRAVITY, één van de voorstellingen tijdens het Spring Performing Arts Festival van 17 tot 26 mei op verschillende locaties in Utrecht. Foto: Pippa Samaya
ANTI-GRAVITY, één van de voorstellingen tijdens het Spring Performing Arts Festival van 17 tot 26 mei op verschillende locaties in Utrecht. Foto: Pippa Samaya (Foto: Pippa Samaya)

Veel voorstellingen tijdens Spring Performance Arts Festival in Utrecht

  Cultuur

Het Spring Performing Arts Festival (van 17 tot 26 mei) presenteert nieuw werk van (jonge) internationale makers die werken op het snijvlak van theater, dans en performance. Voorstellingen van radicale dans tot modern theater op verschillende locaties in Utrecht.

UTRECHT - Spring opent op donderdag 17 mei met to come (extended) van gerenommeerde Deense choreografe Mette Ingvartsen. Ingvartsen confronteert de huidige, geseksualiseerde maatschappij met haar eigen vrolijke en lichthartige perspectief op seksuele vrijheid. De lichamen van vijftien performers smelten samen tot één fascinerend organisme.
17 & 18 mei, Stadsschouwburg Utrecht

The Collective Individual Exercises: Isaac Chong Wai uit Hong Kong neemt in The Collective Individual Exercises Utrecht over met massachoreografieën over collectiviteit en individualisme. Op 17 mei op Lucasbolwerk stelt hij 100 Utrechtse deelnemers in rijen op. Ze vertellen hardop over hun dromen, over één minuut, over één week, één maand, één jaar en tien jaar. Ook op 18 mei op Domplein en op 19 mei op Stadhuisbrug zijn er verschillende exercises over collectiviteit.

In Many Hands: De uit Nieuw-Zeeland afkomstige choreografe Kate McIntosh betrekt de toeschouwer actief in haar voorstellingen. Ze nodigt het publiek uit te voelen, te ruiken en te ervaren met behulp van verschillende objecten. In Many Hands is zowel een zintuiglijke ervaring als een subtiele ontmoeting die vreemden met elkaar in dialoog brengt. 18-20 mei, Stadsschouwburg Utrecht.

We Should All Be Dreaming: Choreograaf Sonya Lindfors en schrijver/ activist Maryan Abdulkarim geloven in de kracht van radicaal utopisch denken en nodigen het publiek uit voor een sessie op het snijvlak van gechoreografeerde ontmoeting, performance en lezing om samen te komen, samen te luisteren en samen te dromen. 18-20 mei, Palladio.

You Can't Take It With You: Extreme verzamelwoede, onoverkomelijke afvalbergen en de noodzakelijkheid van de dingen: dat inspireerde de Canadese choreografe Liz Kinoshita. Ze blaast de musicalvorm nieuw leven in. A capella, dansant en maat schappelijk geëngageerd tackelt deze jonge choreografe het ecologische probleem van een groeiende afvalberg. 18-19 mei, Theater Kikker

The SK Concert: Permanent Destruction: een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en soundproducer Joost Maaskant, geïnspireerd opwerk van de Britse toneelschrijver Sarah Kane.

Meer informatie over de voorstellingen: www.springutrecht.nl

Meer berichten