Theaterstuk 'Augustinus' in de Nicolaïkerk

  Cultuur

Het theaterstuk 'Augustinus' wordt op dinsdag 15 mei in de Nicolaïkerk opgevoerd. De aanvang is 20.00 uur.

UTRECHT - Augustinus (354-430), is gebleven omdat hij schreef. Zestien eeuwen geleden stelde hij zich vragen waar we nu nog altijd mee bezig zijn: "Hoe komt het toch dat mensen wat ze liefhebben steeds opnieuw vernietigen?" Vragen ook over zijn persoonlijk leven:"Waarom faalde ik in de liefde voor een vrouw?".

Augustinus begint gemoedelijk z'n levensverhaal met een augustijner biertje in de hand en mijmert of hij dan zo inspirerend geschreven heeft of gelezen werd dat sommige van zijn volgelingen exquise bierbrouwers geworden zijn. Meer dan een vol uur neemt hij de toehoorders mee door de jaren van zijn leven. Leidmotief van zijn leven is een hartstochtelijke zoektocht naar Waarheid, Goedheid en Schoonheid. Als pastor benadrukt hij de waarde van de gemeenschap, persoonlijke integriteit en Gods oneindige barmhartigheid als sluitstuk.

Daniel Gybels (1955) schreef voor theatergezelschap Tinnenpot uit Gent, de monoloog 'Augustinus'. Deze wordt uitstekend vertolkt door Guido Vanderauwera (1960) in een regie van Jo Decaluwe. Samen met de Gertrudis parochie brengt de Marcus-Nicolaïgemeente deze productie.

Locatie: Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8. Entree: 12,50 euro (U-pas/CJP 9,00 euro), te koop aan de deur of via: www.podiumplein.nl/artiesten/nicolaiconcerten/voorstellingen.

Meer berichten