Foto: Canal Pride

Kano's openen Canal Pride Utrecht

  Cultuur

Een primeur tijdens de tweede Utrecht Canal Pride! Een groep van kano's zal dit jaar de feestelijke parade openen.

UTRECHT - Als opening van de Utrecht Canal Pride vaart dit jaar een groep van kano's voorop in de parade. Zo kunnen individuele deelnemers (alleen of samen) deelnemen aan de Utrecht Canal Pride op zaterdag 16 juni. Met deze unieke opening van de parade krijgen zij de kans om een statement te maken tijdens de Pride.
Om 14.00 uur vertrekt de parade vanaf het Ledig Erf. Kanovaarders worden om 12.00 uur verwacht bij de opstapplaats voor een briefing en veiligheidsinstructie. Daarna varen zij onder begeleiding van professionele kanovaarders voorop in de parade. Als middelpunt vaart een fluisterboot mee die zorgt voor muziek onderweg. Rond 16.00 uur komt de parade aan op het eindpunt bij Roost aan het water. De kano's en begeleiding worden verzorgd door Kanoverhuur Utrecht, waarvoor deelnemers een kleine bijdrage (€ 12,50) betalen.

De inschrijving voor kanovaarders is nu geopend op de website van de Stichting Utrecht Canal Pride: www.utrechtcanalpride.nl . Net als bij de inschrijving voor boten worden de inschrijvingen beoordeeld op boodschap en inhoud.

Meer berichten