Het Spoorwegmuseum houdt in het weekend van 21 en 22 april een feestelijke 'Verzamelkoorts! Parade'.
Het Spoorwegmuseum houdt in het weekend van 21 en 22 april een feestelijke 'Verzamelkoorts! Parade'. (Foto: Spoorwegmuseum)

'Verzamelkoorts! Parade'

  Cultuur

Als slotstuk van het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma 'Verzamelkoorts!', dat op woensdag 7 maart van start gaat, houdt het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa producties, in het weekend van 21 en 22 april een feestelijke 'Verzamelkoorts! Parade'. Een deel van het museum staat in dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

UTRECHT - Stewardessenpakken, tractoren, zeepjes of sneakers, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand verzamelt het. In de tweede serie van 'Verzamelkoorts' zoekt presentatrice Kim-Lian van der Meij fanatieke verzamelaars weer thuis op en dompelt zich letterlijk onder in hun bijzondere leven. Kijkers kunnen na afloop van elke aflevering online stemmen op hun favoriete verzameling of verzamelaar. Per aflevering krijgen de twee verzamelaars met de meeste stemmen de kans om een deel van hun bijzondere verzameling daadwerkelijk tentoon te stellen tijdens de feestelijke 'Verzamelkoorts! Parade' in het Spoorwegmuseum. Zij krijgen in een speciale pop-up tentoonstelling, tussen de historische treinen, de gelegenheid om hun bijzondere verzameling daadwerkelijk aan het publiek te showen.

'Verzamelkoorts' wordt vanaf 7 maart zes weken lang op woensdag om 21.30 uur uitgezonden op SBS6. Voor de 'Verzamelkoorts Parade' gelden de normale entreeprijzen van het Spoorwegmuseum.

Meer berichten

Shopbox