Bezoekers laten zich verrassen door lokaal talent in een van de 181 huiskamers. Foto: Maarten J. Eykman
Bezoekers laten zich verrassen door lokaal talent in een van de 181 huiskamers. Foto: Maarten J. Eykman (Foto: Maarten J. Eykman)

Bekend talent en onontdekt goud bij Gluren bij de Buren

  Cultuur

Zondag 11 maart vindt de vijfde editie van Gluren bij de Buren Utrecht plaats. Bezoekers laten zich verrassen door lokaal talent in een van de 181 huiskamers door heel Utrecht.

UTRECHT - Er vinden tijdens Gluren bij de Buren maar liefst 543 optredens plaats. De programmering biedt voor ieder wat wils: van onontdekte singer-songwriters tot lokaal bekend theatertalent. Lokale coördinator Rinske Bouwman: "Er is veel keus dit jaar. Mijn tip: ga gluren in je eigen buurt. Er is zoveel te ontdekken bij jou om de hoek, en wie weet ontdek jij de nieuwe Kensington of Pierre Bokma!"

De organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Het publiek beluistert Utrechtse muziek, bekijkt Utrechts theater en beleeft Utrechtse dans. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met Theater Kikker. Rinske Bouwman: "Samen met Theater Kikker hebben we er dit jaar voor gezorgd dat de programmering van Gluren bij de Buren Utrecht zo divers mogelijk is."

Elke act treedt gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen.

Gluren bij de Buren is een gratis te bezoeken huiskamerfestival. In elke huiskamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Bekijk het hele programma op www.lurenbijdeburen.nl.

Meer berichten