Foto: Persfoto

Bakersongs releaseshow op 25 februari in Venue, Utrecht

  Cultuur

Ambachtsmuziek, wat is dat nou eigenlijk? Bakersongs, pseudoniem van Ruud Bakker, legt het met ‘Words / In A Dream’ haarfijn uit. Op zondag 25 februari presenteert Bakersongs ‘Words / In A Dream’ in Venue aan de Varkensmarkt in Utrecht. De aanvang is 19.30 uur.

Bijna achteloos schotelt de Utrechtse songwriter zijn luisteraars de ene na de andere songwriterparel voor waarbij hij tevens een breed scala aan klanken, sferen en benaderingen ten gehore brengt. Met ingenieus gitaarspel begeleidt Bakersongs zijn krachtige, maar soms ook verrassend breekbare stem. 

De muziek van Bakersongs gekenmerkt door slimme, creatieve benaderingen en uitstekend, ambachtelijk muzikantschap. Op ‘Words / In A Dream’ heeft Ruud alle gitaren, mandolines, lap steel, dobro, blaasinstrumenten en sommige toetsenpartijen zelf ingespeeld. Zijn muziek is beïnvloed door Amerikaanse Folk- en Americana artiesten als Ryan Adams, The Band, James Taylor en The Milk Carton Kids, maar de invloeden van The Beatles, singer/songwriters als Damien Rice zijn ook voelbaar.

Oorspronkelijk benaderde Bakersongs ‘Words / In A Dream’ als een “dubbel-EP” en daarom is het album in twee delen opgesplitst. Op de EP ‘Words’ is een kenmerkende bandsound te horen die te omschrijven is als retro, Brits en Beatlesque. Enkele nummers op ‘Words’ doen nog aan Ruud’s oude band Number Nine denken. De EP ‘In A Dream’ bestaat voornamelijk uit nummers met een akoestische basis. Waar sommige nummers geïnspireerd zijn door bluegrass-muziek (Another Tuesday’, ‘Shine Or Rain’), zijn de andere tracks echte kleine songwriterliedjes (‘Read Her Mind, ‘In A Dream’).

De inspiratie voor Ruud’s songs komt uit verhalen van mensen om hem heen, maar ook put hij uit zijn eigen ervaringen. Zijn kersverse vaderschap is van grote invloed en heeft voor een heel ander perspectief in het leven gezorgd.

‘Words / In A Dream’ komt op 23 februari uit via King Forward Records. Op 25 februari viert Bakersongs de release met een optreden in Venue, Urecht. Meer informatie en kaartverkoop via: https://www.facebook.com/events/552168518480332/.

Meer berichten