De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen. Allemaal plantaardig, uiteraard. Foto: ProVeg
De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen. Allemaal plantaardig, uiteraard. Foto: ProVeg (Foto: ProVeg)

Grootste vega beurs van Europa komt opnieuw naar Utrecht

  Cultuur

Op zaterdag 10 en zondag 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht.

UTRECHT - ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en veganisten. Het event is echter het meest inspirerend voor vleeseters. De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen.

Bijzondere editie

Voor deze editie pakt VeggieWorld heel het weekend uit met een vol programma met internationale influencers uit de sport-, bloggers- en gezondheidswereld. Ontmoet de Bulgaarse Atanas Skatov, de allereerste vegan ter wereld die de Himalaya beklom. Kijk toe hoe de Noorse YouTube hit en fitness idool Jon Venus zijn spieren laat rollen. Of bezoek de lezing van Dr. Nandita Shah. Zij ontving de prestigieuze Nari Shakti Award 2016, de bekendste award voor vrouwen in India, van de Indiase president voor haar pionierswerk op gebied van gezondheid en voeding.

Ook vegan celebrities van eigen bodem geven heel het weekend presentaties en kookdemo's. Zo vertelt Esther Ouwehand over haar ervaringen als eerste vegan in de Tweede Kamer, lanceert vegan boegbeeld Lisette Kreischer tijdens de beurs haar nieuwste boek Plant Pharmacy. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër sluit er de Nationale Week Zonder Vlees af en Pablo Moleman van ProVeg Nederland presenteert de vegan hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Meer dan alleen eten

VeggieWorld staat vooral bekend om het overweldigende aanbod van vegan food. De beurs is echter meer dan eten alleen. Ook exclusieve non-food producten stellen zich voor. Zo pas je er modieuze schoenen zonder leer, experimenteer je er met dierproefvrije make-up en heb je een ruime keuze aan moderne vegan kleding. Er zijn zelfs gratis yoga-sessies.

De toekomst is plantaardig

"VeggieWorld bereikte in 2017 met ruim 7600 bezoekers een recordaantal bezoekers. Het grootste deel van de bezoekers eet in het dagelijks leven niet veganistisch, maar staat wel open om te minderen met dierlijke producten. We verwachten dit jaar dat record te verbreken," vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland en organisator van VeggieWorld Utrecht. ProVeg International streeft naar een wereld waarin in iedereen kan kiezen voor lekker en gezond eten dat goed is voor mens, dier en milieu. VeggieWorld wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht en is op 10 en 11 maart van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten