Foto: Peter Lodder

Festival TREK bezoekt voor het vijfde jaar op rij Utrecht

  Cultuur

Na vier succesvolle edities van Festival TREK in Utrecht, kunnen de inwoners weer rekenen op de komst van het grootste rondreizende foodfestival van Nederland. Van donderdag 17 mei tot en met zondag 21 mei strijkt de 'BurgeRmeester van TREK' met zijn gemeentehuis, kerk, theater, originele foodtrucks en diverse bars neer in het Utrechtse Griftpark.

UTRECHT - Bourgondiërs kunnen tijdens het lange Pinksterweekend weer vijf dagen lang genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek.

Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede Griftpark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud.

Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bediend worden.

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar bezoekers per fles of glas kunnen genieten van meer dan 20 soorten wijn. Het brede scala aan mobiele festivalcateraars bereidt met liefde weer de lekkerste gerechten. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshops, oud Hollandse spelletjes en oude kermisklassiekers. De avonden worden traditioneel afgesloten met de beste hits uit de 80's, 90's en 00's.

Het rondreizende circus doet komende zomer 9 steden aan en bezoekt naast Utrecht, ook Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag, waar het seizoen zondag 9 september sluit. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 275.000 mensen het festival. Voor wie nog niet weet wat de typische festival TREK-sfeer precies inhoudt; laat je meevoeren door de 'BurgeRmeester van TREK'.

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

Meer berichten