Foto: Zimihc

Wie wordt het beste koor van Utrecht?

  Cultuur

Zaterdag 17 februari strijden in ZIMIHC theater Stefanus zeven Utrechtse koren voor de titel "Beste Koor van Utrecht 2018".

UTRECHT - Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseert die dag in samenwerking met ZIMIHC de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Utrecht. De competitie vormt tevens de opmaat voor de Nationale NKF Finale, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel "Koor van Het Jaar 2018".

Zeven Utrechtse koren strijden om de eretitel. Daarmee belooft het korenfestival in Utrecht een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang "Beste Koor van Utrecht" noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni in Hengelo.

Publieksprijs Utrecht
Ook het aanwezige publiek mag stemmen voor de NKF Publieksprijs Utrecht 2018. De winnaar van deze prijs is dan twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Utrecht. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities wint tevens een plaatsing voor de finale in Hengelo. Het publiek heeft dus een belangrijke stem in deze grootste korencompetitie van Nederland.

Praktisch
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Toegang: €9,- (voorverkoop), €12,- (aan de kassa)
Kinderen €4,- (voorverkoop), €5,- (aan de kassa)
Meer informatie en reservering: www.nederlandskoorfestival.nl/utrecht
www.zimihc.nl/stefanus

Meer berichten

Shopbox