Onder andere Maarten Westra Hoekzema speelt zaterdag 3 februari in De Cabaretpoel in Schiller Theater Place Royale in Utrecht. Foto: TC Management
Onder andere Maarten Westra Hoekzema speelt zaterdag 3 februari in De Cabaretpoel in Schiller Theater Place Royale in Utrecht. Foto: TC Management (Foto: TC Management)

De Cabaretpoel speelt Vier keer leuk! in Schiller Theater Place Royal

  Cultuur

Op zaterdag 3 februari speelt De Cabaretpoel, Vier keer leuk! in Schiller Theater Place Royale in Utrecht.

UTRECHT - De Cabaretpoel viert dit seizoen zijn tienjarig jubileum. Motor is oud-cabaretier Tim van der Sluijs. Hij speelde vanaf 1992 jaarlijks een oudejaarsconference en stapte eind 2005 van het podium voor een rol achter de schermen. Tim was zes jaar impresario en volgt de cabaretontwikkelingen op de voet. Hij regisseert, coacht en begeleidt nieuw cabarettalent en biedt een aantal nieuwe talenten de kans om in De Cabaretpoel te groeien naar een avondvullend programma. Steeds meer van die talenten vallen op tijdens de cabaretfestivals. Tim van der Sluijs vertelt wat te verwachten.

Waarom De Cabaretpoel?
"Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik het project De Cabaretpoel gestart. Elk seizoen selecteer ik een aantal cabaretiers die ik regie, coaching en begeleiding bied."

Wat kan het publiek verwachten bij De Cabaretpoel?
"Een geweldige leuke cabaretavond. Een Cabaretpoelvoorstelling is een echte happening. Een lekker lange avond bomvol leuk en gevarieerd cabaret. Ik probeer zoveel mogelijk genres naast elkaar te programmeren. Dus het publiek ziet niet vier keer hetzelfde. Dat maakt de voorstelling dynamisch, afwisselend en er kan veel gelachen worden. De voorstelling in ingedeeld in twee blokken van ongeveer een uur met telkens twee optredens."

Wie komen er?
"De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel de toekomstige!

Info op www.cabaretpoel.nl

Meer berichten