Logo stadsbladutrecht.nl


Filmtheater 't Hoogt moet Cityplannen halveren of naar elders verhuizen. Eigen foto
Filmtheater 't Hoogt moet Cityplannen halveren of naar elders verhuizen. Eigen foto (Foto: Citybioscoop)

Filmtheater 't Hoogt moet Cityplannen halveren of naar elders

  Cultuur

De plannen van filmtheater 't Hoogt voor een toekomst in de Citybioscoop blijken in de eerder gepresenteerde vorm te risicovol. Eerder oordeelde een ad-hoccommissie positief, maar de uiteindelijke investeringsbegroting leidde toch tot een andere conclusie. Er was geen plan B, maar 't Hoogt kwam toch tot twee alternatieven.

UTRECHT - Dit zijn om de City samen met een andere partij exploiteren of uitwijken naar het Werkspoorgebied in de Cartesiusdriehoek.

Het eerste betekent een halvering van het eerdere plan. Dat voorzag in vier zalen met in totaal 370 stoelen plus een educatieve ruimte. Nu zouden daar slechts 190 stoelen in drie zalen van overblijven. Dat is niet de gewenste uitbreiding, maar een lichte teruggang vergeleken met de huidige 212 stoelen.

De educatieve activiteiten zouden dan elders moeten plaatsvinden, waar niet vanzelfsprekend ook films vertoond kunnen worden. Het Citypand zou dan met een commerciële exploitant uit de film- of horecasector gedeeld moeten worden. Hier kiest de pandeigenaar, maar 't Hoogt praat wel mee. Op dit moment lopen er geen gesprekken met Jos Stelling die eerder interesse toonde voor de City. Het alternatief betreft een locatie in het Werkspoorgebied. Daar zijn wel alle ambities op één plek te realiseren, maar onzeker is of alle bezoekers, waaronder op de binnenstad gericht uitgaanspubliek, daarheen mee te krijgen zijn, zegt directeur Rianne Brouwers. Zij wil nog geen voorkeur uitspreken. In februari kan ze meer zeggen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox